måndag 7 september 2009

Novis på Bokmässan

Bokmässan gör sig påmind i alla olika sammanhang, det är nog verkligen meningen att jag skall dit. Först hade jag sådan tur att jag vann inträdes-biljetter och sedan uppmärksammar jag att jag får en hel del besökare från Bokmässans hemsida. Där upptäcker jag till min glädje att min blogg länkas till, som en av månadens fem bokbloggar, tillsammans med En annan sida, Pocketblogg, Nittonde stolen och Spectatia. Jag tycker allt att jag rör mig i fint sällskap nu för tiden :-)

Jag hade inte planerat att besöka bokmässan förrän jag vann biljetter, detta blir dessutom mitt jungfrubesök på mässan. Tyvärr har jag ingen möjlighet att komma på fredagen och träffa mina medbloggare, men kanske kan det ordnas till nästa år. Jag kommer nog i år mestadels att virra omkring och leta efter Internationella torget, där det mesta av intresse för mig finns. Fram till avresan försöker jag läsa och bilda mig en uppfattning om "mässandet", jag måste erkänna att hela hösten känns lite roligare nu.

Bland twittrare och bloggare föds ständigt nya idéer, den senaste i raden är att skapa en gemensam plattform för att dokumentera allt om bokmässan, Allt om bokmässan, helt enkelt. Här kommer artiklar, inlägg och annat att finnas lättillgängligt för oss alla.

Läs andra bloggares inlägg om

7 kommentarer:

 1. Vilken dag ska du dit? Om du är där torsdag eller lördag fm, så kom och hälsa på i Barnens Bokklubbs monter, där jag kommer att befinna mig (om jag inte lyckats smita iväg på ett toabesök eller en fika :) )

  SvaraRadera
 2. Vi på pocketblogg.se finns där alla dagar så det är bara att grabba tag i någon med pocketblogg.se t-shirt och säga hej :-) Själv är jag där fre-sön.

  SvaraRadera
 3. Jag ska hålla utkik efter er båda :-)

  SvaraRadera
 4. Novis på bokmässan? Om du vill ha ett tips så är det följande:

  Bra skor!
  En vattenflaska!
  Och en ryggsäck, för det är tuuuungt att bära på alla böcker som man köper fast man inte ska. (Jag har inte sett någon som har en sådan, men jag tror egentligen att en ryggsäck av fjälltyp, med en liten fällstol i ryggen inte vore så dumt.)

  Och så ska du inte glömma bort alla antikvariat. Där kan man göra många fynd, inte minst vad gäller barnböcker.

  SvaraRadera
 5. Kom gärna och heja på oss fackboksförfattare i världshistoriens första tävling i "Fakta Slam"
  i V-hallen
  på torsdagen kl 10.30.
  MC är Solja Krapu.
  Jag tävlar i ämnet litteraturvetenskap. Du behöver absolut inte heja på mig.
  Men det är kul om du vill komma, Lyran!
  Jag tror det blir festligt.
  lna kjersén edman

  SvaraRadera
 6. Och mitt i allt spring, när fötterna är trötta och kroppen behöver ny energi - då är du välkommen att komma till Sagolikts sagomonter, A04:13 vid Barnens Torg!
  Här kan du sjunka ner bland kuddarna i vår myshörna och i lugn och ro bläddra i våra böcker och lyssna till våra sagoläsningar med en grön drakmuffins i handen. Och kanske har du också lust att delta i någon av våra sagoinspirerade tävlingar! Varmt välkommen!

  SvaraRadera
 7. Skor check
  Vatten check
  Rygga check

  All set to go :-)

  Jag vet inte ens om jag tillåts komma in på torsdagen för jag tillhör ju inte riktigt branschen. Men än värre är att det ser rätt fullt ut i min kalender på torsdagen, svårt ta ledigt.
  Men självklart hejar jag på dig Lena, du inspirerar mig på många sätt!

  Självklart kommer jag att leta upp Sagolikts monter, kanske kan jag hitta någon liten unge att läsa för där.

  SvaraRadera