onsdag 30 september 2009

Inköpen

Trodde ni verkligen att jag inte köpte en enda bok på Bokmässan? Nej, jag tänkte väl det. Men jag var oerhört restriktiv och plockade inte fram plånboken förrän sista dagen. Och även då vände jag noga på slantarna.

Jag tyckte ju mycket om Färden genom mangroven av Maryse Condé, så till mässpris passade jag på att köpa hennes nya bok Desirada. Serieläsning har jag aldrig förstått mig på, men det senaste året har jag ju ändå inte gjort annat än utvidgat min smak. Därför köpte jag Persepolis av Marjane Satrapi. Förlaget Karnevals bok om Babypsykologi har jag varit nyfiken på eftersom det är här jag har min professionella hemvist. Slutligen gjorde jag ett noggrant urval och köpte tre av Tranans böcker (hade velat ha dem alla). De jag valde var Förändringar av Ama Ata Aidoo, Järngräshoppan av Salim Barakat och Tant Safiyya och klostret av Baha Tahir. Man fick tre för 200 kr, vilket jag tycker var högst överkomligt.


Med detta inlägg ska jag försöka säga adjö till Bokmässan, som varit en stor, positiv upplevelse. Vi ses nästa år!

Läs andra bloggares inlägg om

6 kommentarer:

 1. Persepolis var ett mycket bra köp"

  SvaraRadera
 2. Säger det samma fast om Desirada - som jag läser just nu.

  SvaraRadera
 3. Säger det samma, fast om Järngräshoppan...

  SvaraRadera
 4. Det verkar som om jag gjort en del bra köp :-D

  SvaraRadera
 5. I grunnen tok vi det vel som en selvfølge at du hadde kjøpt noen bøker ;-) Neste år håper jeg også å komme på bokmässan!

  SvaraRadera
 6. Då hoppas jag att vi kan träffas nästa år Anita :-)

  SvaraRadera