torsdag 17 september 2009

En fantastisk bokcirkel

Jag har ju så lite att läsa (duh!) så jag hoppade genast på Elin och Siskas fantastiska bokcirkel, nu när den startades. Vem vill inte läsa Dickens? Här är en beskrivning av den utvalda boken och lite info om Dickens, som jag norpat på AdLibris:

"Pickwickklubben är den komiska berättelsen om några äldre herrars äventyr på den engelska landsbygden på 1820-talet. I centrum står den godmodige och något fetlagde mr Pickwick, som ständigt försätter sig i mer eller mindre pinsamma situationer. Det blir hans betjänt, den fiffige och slagfärdige Sam Weller, som med humor och sunt förstånd får reda ut alla krångligheter. Pickwickklubben blev med sin frodiga berättarglädje, sitt rika typgalleri och vimmel av dråpliga händelser en omedelbar succé när den utkom i England åren 1836–1837. Tack vare att den gavs ut i billiga månadshäften nådde den ut till alla grupper i samhället. Hela England greps av Pickwickfeber.

Charles Dickens (1812–1870) var endast tjugofyra år gammal när han debuterade med historierna om Pickwickklubbens äventyr, men han blev snabbt sin tids mest berömde författare, en ställning som han behöll ända fram till sin död."

Jag har faktiskt läst en del av Dickens, inklusive Pickwickklubben, men det var över 30 år sedan. Det ska bli roligt att åtyerknyta bekantskapen med Dickens' hejdlöst underhållande satir.

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Fick felmeddelande när jag skulle svara på ditt mail, men nu är nya utmaningen tillagd på bokbloggar.nu

    Tyvärr kommer jag inte till bokmässan. Den lockar inte tillräckligt för att jag ska vilja betala tågbiljett från Stockholm till Göteborg. ;)

    SvaraRadera
  2. Tack och synd att vi inte ses. Jag visste inte att du bodde i den andra stora staden där man har ett eget kulturellt utbud :-D

    SvaraRadera