måndag 21 september 2009

Billäsning

Jag ska ju som sagt på Bokmässan till helgen (skuttar runt av glädje) och det innebär en sammantagen körtid på c:a 6 timmar. Jag får nog räkna bort ett par timmar då dottern kommer att ockupera bilens cd-spelare (och lyssna på Mamma Mu och Kalle med klänning), men 4 timmar ungefär är mina. Därför har jag varit på biblioteket och lånat 5 cd-böcker. Nu ska jag försöka välja vad jag helst vill lyssna på. Jag lånade några klassiker (Förvillelser och Hemsöborna) och lite nyare, som kanske är mer lättlyssnat. Carlos Ruiz Zafón har jag ännu inte läst så nu lånade jag Ängelns lek. Med tanke på det spanska temat på Bokmässan kanske den är bästa valet? Sedan lånade jag också en deckare, en historisk brittisk deckare, Maisie Dobbs av Jacqueline Winspear. Den blir bra att ta till om jag behöver något lite enklare att lyssna till. Vad tycker ni om Winspear och Ruiz Zafón?

3 kommentarer:

 1. Winspear är ganska trevlig, även om de senare böckerna är lite väl fyllda av kvasi-psykologiskt mumbo-jumbo (enligt min åsikt, iallafall). Men Maisie Dobbs är en sympatisk hjältinna och det är en intressant tidsperiod, inte så ofta man (jag) läser böcker som utspelar sig strax efter första världskriget.

  SvaraRadera
 2. Ruiz Zafón gillar jag. Jag blev som många andra helt tagen av Vindens skugga, som otvivelaktligen är hans bästa bok. Men till skillnad från många andra tyckte jag även mycket om Ängelns lek, och jag tror att det är en bättre bok att börja med, eftersom man då inte blir besviken på att den inte är så bra som Vindens skugga (för det är den inte). Om man bortser från de sista 150 sidorna (så där 20-25 % av boken, alltså) som blir lite långrandiga, tycker jag Ängeln var en väldigt bra bok, en sån där riktigt härlig läsupplevelse, som inte främst är språklig, utan som tar mig med in i en annan värld. Hur den funkar som uppläsning vet jag dock inte. Kanske är det alldeles utmärkt.

  Men lova lova lova att du testar Vindens skugga också, även om du kanske inte blir förälskad i Ängelns lek!

  Själv skulle jag nog ge mig på Hemsöborna som ljudbok i bilen faktiskt. Och Maisie Dobbs låter också som något lagom, som inte distraherar från säker körning

  SvaraRadera
 3. Jag är också (som kanske bekant) helt betagen av Vindsns skugga.
  Men förutom att Zafón är en grym författare så är Ängelsn lek en av de nominerade till årets Iris Ljudbokspris. Vinnaren presenteras under mässan på torsdag.

  SvaraRadera