torsdag 10 september 2009

Lite bokprat

I går kom äntligen ett av bokpaketen jag väntat på, men fortfarande har jag inte sett till Anne på Grönkulla, som jag beställt på Bokbörsen. Dessutom kom Vi LÄSER, som jag dock bara hann ögna igenom.

Jag ligger lite efter med att skriva om böcker från Jorden Runtresan, jag har läst ut Översten får inga brev, och hoppas få till något om boken under helgen. Då kommer jag också att ha läst ut Färden genom mangroven. Bolaño anlände idag, jag ser fram emot att börja läsa den.

Nu måste jag sluta vara så slapp och slö när det gäller Martinas klassikerutmaning. Jag lyckades inte läsa vare sig Cranford eller Herta, men Middlemarch vill jag verkligen läsa. Problemet är att jag måste låna den på biblioteket för min pocketversion måste man ha förstoringsglas för att kunna läsa.

Jag har haft lite svårt att hitta bra CD-böcker på slutet. Nattvakten var ju en oerhört bra bok, men den blev lite seg att lyssna på. Huset vid Flon fick jag ge upp för att den blev tråkig; jag tror däremot att den kan vara bra att läsa (och jag har ett pocketex.). Nu lyssnar jag på Vikten av vatten av Anita Shreve. Den är lite svår att komma in i med de olika tidsperspektiven (just perspektivbyte tycker jag är svårare med ljudböcker) men den verkar vara spännande. Jag fick omedelbart en känsla av krypande, annalkande fara när jag började lyssna.

I morgon startar den nya utmaningen, Nobel-alfabetet. Hoppas att ni kommer att delta!

2 kommentarer:

  1. Jag har också läst ut "Översten" - ska förhoppningsvis få till några rader om den inom kort. Nobel-alfabetet ska bli spännande.

    SvaraRadera
  2. Jag hoppas att det bli spännande med utmaningen :-)

    SvaraRadera