tisdag 29 september 2009

Det bidde ingenting

Flera av sommarens/höstens planer har gått i stå. Jag tänkte delta i Bokhoras utmaning att läsa Ranelid, men var osmart nog att försöka mig på en författaruppläsning. Herr Ranelid får ursäkta, jag orkar inte lyssna på honom. Därefter glömde jag bort hela projektet.

Jag deltar i Martinas utmaning att läsa klassiska kvinnor, om än lite sporadiskt. Sålunda beställde jag Middlemarch av George Eliot och kände mig nöjd. I brevlådan damp, en vecka senare, en pocket på dryga 900 sidor med pyttetext ner. Det finns ingen möjlighet för mig att läsa denna. Därefter har jag beställt boken i CD-version via biblioteket, men ingen bok har anlänt. Vi får väl se om jag hinner få den i tid.

Det senaste projektet som lockade mig var Elin och Siskas bokcirkel där vi skulle läsa Pickwickklubben av Dickens. Det här är en bok jag läst för länge sedan och gärna ville stfta bekantskap med igen. Men tyvärr, exemplaret jag beställde på biblioteket var även det skrivet för folk med perfekt syn eller förstoringsglas. Inget för mig alltså.

Härmed lovar jag att inte glatt hoppa på alla utmaningar jag ser. Jag ska inte läsa lyrik och jag ska inte läsa Nobelpristagare (annat än de jag har på min egen lista). Ibland känns det verkligen trist att vara lite begränsad i sitt läsurval.

8 kommentarer:

 1. Undskyld, det er måske et dumt spørgsmål, men er dit syn meget dårligt? Selv med briller?

  SvaraRadera
 2. Jag ser så att jag obehindrat kan läsa "vanlig" text, med glasögon. Men i en del pocket är texten både mindre och lite suddigare och då blir det jobbigt att läsa. Jag fick grå starr vid 40 års ålder, år opererad, men har lite svårigheter p g a brytningsfel.

  SvaraRadera
 3. Jag försöker också undvika att hänga på utmaningar och liknande som jag inte fixar. Man kan ju följa med på bloggarna, även om man inte läser böckerna själv. Jag har andra orsaker än synen att stå över, men det känns inte roligt att misslyckas alternativt inte hinna fullfölja de olika läsprojekten, tycker jag.

  SvaraRadera
 4. Tak for forklaring. Det må være frustrerende, når man nu elsker at læse så meget som du gør.

  SvaraRadera
 5. Jag känner lite likadant, angående utmaningar. Jag skulle hemskt gärna vilja ge mig på utmaningar och dela läsupplevelser eftersom läsningen i sig är en mycket ensam hobby. Å andra sidan har ju du startat en rad egna utmaningar så även om det är frustrerande borde du vara nöjd på något sätt. :)

  SvaraRadera
 6. Å, jag känner lite så med jorden-runt-utmaningen, tyvärr! Jag var så väldigt taggad i början, men någonstans i Australien rann det ut sanden. Och inte hinner jag skriva om det jag läst på bloggen ens. Vojne, vojne. Det är ändå roligt att läsa om vad andra läst, och nyttigt att få boktips från hela världen.

  Nu är det ju dags för Nordamerika, och där har jag redan läst två av tre böcker, så jag borde åtminstone kunna komma med en kommentar eller två till andras inlägg!

  SvaraRadera
 7. Jag det är trist att inte självklart kunna läsa allting. Jag gillar ju både att vara med på och att starta egna utmaningar eftersom diskussionerna om böckerna är så givande.

  SvaraRadera
 8. Jag känner igen mig, även om mina synproblem nog är lättare. Jag tycker inte om böcker som är slarvigt gjorda, där man inte ägnat någon omsorg om typsnitt, kvalitet på trycket , layout, etc. Även om en bok har mjuka pärmar borde den ha en viss kvalitet.

  SvaraRadera