måndag 7 september 2009

Tematrio - Sport

Det har varit en hel del sporthändelser den senaste veckan och dessa tycker jag bör uppmärksammas. Jag har dock förstått att sportintresset inte direkt ligger i topp hos bokbloggare, så här kommer det en svår Tematrio.

Berätta om en bok där någon sport, idrott eller ett sportintresse har en betydande plats! (OK, det blir godkänt om ni kan hitta böcker där sport överhuvudtaget omnämns.)

Fever Pitch - En i laget av Nick Hornby är en helt underbar roman om Arsenal och deras fans. Kanske är delar av boken svåra att förstå om man inte fanatiskt älskar fotboll och sitt lag, mig passar den perfekt.

Mexico av James A Michener handlar bl a om tjurfäktning, vilket jag idag definierar som sport (att det är avskyvärt djurplågeri är säkert de flesta av oss överens om). Det som är intressant är att läsa om tjurfäktarna, deras förberedelser och liv.

I Ian McEwans Lördag finns en lång detaljerad beskrivning av en tennismatch mellan huvudpersonen och dennes vän. Troligen är just Ian McEwan den ende som kan skildra en tennismatch så i detalj, utan att tråka ut mig.


"Instruktioner"

Låna gärna bilden om ni vill, men ladda upp den på egen eller er bloggvärds server. Svara i egen blogg eller i kommentarerna här. Om ni svarar i egen blogg, kommentera gärna här så vi hittar er!

14 kommentarer:

 1. Jädrar anåda vad svårt det var den här gången hörrö Lyran.
  Men jag har knopat ihop en i alla fall med vissa bekymmer...

  SvaraRadera
 2. Ja, det var då svårt värre- men jag har i alla fall fått ihop en trio.

  SvaraRadera
 3. Sisådär, då var jag klar. Nu vill jag se att nån annan skrivit om Åshöjden för jag har bara bollar. :-)

  SvaraRadera
 4. Hahahaha. Det är möjligt att du har rätt i att bokbloggare i allmänhet inte är så sportintresserade, men det finns ju trots allt en hel del författare som envisas med att skriva om sport hela tiden. Jag har tre exempel från ungdomsböcker. Finns här:

  http://ombockersomjaghunnitlasa.blogspot.com/2009/09/det-ar-inte-battre-sex.html


  Snowflake: Jag bubblade bara Åshöjden lite grann, för att inte ta ifrån dig eller någon annan nöjet av att skriva om Blåbärskungen.

  SvaraRadera
 5. Jag har läst förvånansvärt många böcker om idrott. Hellre läsa om det än se på det. Eller, gud förbjude, utöva det. Min trio är här.

  SvaraRadera
 6. Min trio är klar. Hade glömt att lämna en kommentar bara...

  Kunde inte låta bli att ta med Fever Pitch trots att du gjorde det Lyran. Bra bok!

  SvaraRadera
 7. Mine tre bokvalg ser du her:
  http://mette-mor.blogspot.com/2009/09/tematrio-sport.html

  SvaraRadera
 8. Nu är min tematrio också färdig!

  http://kerstinydrefors.blogg.se/2009/september/tematrio-sport.html

  SvaraRadera
 9. Även jag har gjort en tematrio!

  http://hyllan.blogg.se/2009/september/tematrio-sport.html

  SvaraRadera
 10. Nu finns mina svar i bloggen:
  http://bokstavlarna.wordpress.com/2009/09/08/tematrio-sport/

  SvaraRadera
 11. Jag är något sen med mina svar men den som väntar på ngt gott ;D

  http://www.fiktionista.blogspot.com

  SvaraRadera