lördag 5 september 2009

Världens Barn

När jag blev ombedd av Världens Barn, Radiohjälpen att hjälpa till med att skapa uppmärksamhet kring årets Novellsamling, var det så klart självklart att tacka ja. Jag tror nog att de flesta gärna skulle vilja "låna sig till" en kampanj som syftar till att utsatta barn skall kunna få en mer dräglig tillvaro. När jag sedan fick hem 2009 års Noveller för Världens Barn insåg jag hur lätt mitt åtagande skulle bli; detta är en helt underbar novellsamling, som alla människor kommer att vilja ha. Jag planerar att läsa och skriva lite om de olika novellerna under hösten, ni kommer naturligtvis att vilja ha boken, så det är väl lika bra att jag talar om var den kan köpas. Från och med 17/9 kan boken köpas i vanliga handeln och den kommer dessutom att säljas till ett något lägre pris i second-hand butiker, i kyrkor och vid olika evenemang.

Några av de mest kända och älskade författarna i årets Novellsamling är Karin Boye, Naguib Mahfouz, Alexandr Solzjenitsyn, Göran Tunström, Franz Kafka, Elin Wägner, Ernest Hemingway, Tage Danielsson och Selma Lagerlöf. Själv blev jag nyfiken på "de stora" ryssarna, Gogol, Tjechov och Tolstoj. Dessutom hittade jag lite nya författare som kanske kan platsa på en ny Jorden Runt-resa: Zhang Ailing (Kina), Julio Cortazar (Argentina) och Ghassan Kanafani (Palestina).

Ni kan läsa mer om kampanjen för Världens Barn på Radiohjälpen och ni kan PG numret, va? Annars är det 90 1950-6.

4 kommentarer:

 1. Låter som nånting man ska köpa så fort man ser den!

  Och

  Ny jordenruntresa!!! Har vi sån tur att det kommer en till nästa år? Jag har redan börjat gruva mig för att jag ser slutet på den här :-))))

  SvaraRadera
 2. Jag har redan börjat fundera över hur jag ska kunna övertyga läsare om att hänga på ett varv till :-D

  SvaraRadera
 3. Roligt att du tycker det, jag har ännu inte läst den novellen.

  SvaraRadera