onsdag 23 september 2009

Bokbloggen goes inredningsblogg

Vi gjorde i ordning dotterns rum under slutet av sommaren och nu är det såpass klart att jag vill visa lite bilder. Dottern är 4 år och vi har satsat på "storbarnsmöbler". Hon vill helst ha allt i rosa, men vi hittade till slut en tapet i vitt, rosa, lime och turkos som alla gillade. Vi ville inte inte heller ha en tapet med alltför tydlig småbarnsprägel.

Vår lilla har tidigt fått börja använda dator, i början hade hon dock endast Word på den. Men en 2-åring lär sig snabbt att trycka på knapparna och inom kort hade hon lärt sig att ställa in färg och fontstorlek och sedan var det ju bara att börja skriva. Nu har hennes dator utrustats med ljud så att hon kan spela lite spel på den. Skrivbordshörnan är så gott som färdig, där saknas bara en anslagstavla.


Böcker, spel, pussel och pyssel har alltid intresserat dottern. Därför var vi så klart tvungna att köpa en ganska stor bokhylla. Hela översta raden har mamma snart fyllt med klassiker inför kommande år. Tösen tycker också om att leka med dockor så det finns en hel del sådan utrustning också. (För den genusmedvetne, som saknar bilar, kan jag berätta att dessa finns nere i vardagsrummet, där ännu största delen av leken försiggår.)


En säng måste man naturligtvis ha i sitt rum, vare sig man sover i den eller inte... Över sängen finns "Kina-hyllan" där vi har lite fina saker från dotterns födelseland. Det vackra överkastet har farmor virkat.

12 kommentarer:

 1. Åh, härligt rum! Hur många sekunder efter de här bilderna togs var golvet så där fint och tomt?

  Och vad smart att använda tripptrappen som skrivbordsstol (*gör en mental notering*).

  SvaraRadera
 2. Underbart roligt att få se!!! Så himla fint, där skulle jag vilja bo. :)

  SvaraRadera
 3. Ganska länge Vixxan för dottern var nere och byggde med Duplo. Vi har nu tågbana i hela vardagsrummet.

  Tack Annelie och Ivana :-)

  SvaraRadera
 4. Superfint, Lillebror hade älskat det här rummet. Vi ska ta tag i grabbarnas rum i vinter.

  SvaraRadera
 5. Tja, jag antar att felet vi gör är att ha duplot, bondgården och klossarna på dotterns rum. Å andra sidan har vi dockvagnarna och bokhyllan och gossedjuren i vardagsrummet, så man kan säga att vi har det ungefär tvärtom mot er.

  Eller, nu ljög jag. Vi har stökigt på två ställen är nog mer med sanningen överensstämmande.

  SvaraRadera
 6. gud vilket underbart dotterrum!! jag svarade på din tematrio i min blogg för första gången förresten, tyckte det var en väldigt rolig uppgift :)

  SvaraRadera
 7. For et fint rom! Og store mengder rosa, ja...

  SvaraRadera
 8. Åh vilket jättefint rum och jätefin tapet! Det märks att tjejen gillar rosa. Finns det rosa duplobitar nuförtiden eller är det fortf bara gult, grönt, rött och blått?

  SvaraRadera
 9. ÅÅÅÅH; vad fint det blev! Vad duktig du är!

  SvaraRadera
 10. Hej Lyran! Vilket fint rum! Rena drömmen. :) Bokhyllan är jättefin. Får man fråga var ni har hittat den? Vi försöker tänka om lite angåend förvaring i vår dotters rum nämligen. Hon är 3,5 och har många böcker redan. Hälsningar, Helén

  SvaraRadera
 11. Hej Helén, bokhyllan (och även de andra möblerna) är köpta på Mio. Vi är mycket nöjda med dem.

  SvaraRadera
 12. Hej igen! Tack för info. Vad bra att ni är nöjda med era val dessutom.

  SvaraRadera