tisdag 29 september 2009

Mer presenter

Sista dagen på Bokmässan ägnade jag stor del av besöket åt Barnens torg och Nallescenen. Det fanns mycket barnböcker och annat att titta på, man blev lite yr av utbudet.

Bokförlagen Vilda och Olika har i dagarna slagit sig samman, under namnet Olika förlag AB, för att med "ännu större kraft (att) arbeta för en barnboksvärld där fler barn porträtteras och kan känna igen sig, och där fler verkligheter får synas". Olika och Vilda förlag startade båda 2007 med visionen att utmana stereotypier i en tämligen konservativ barnboksvärld. På många sätt har de lyckats och med satsningen på etablerade författare/illustratörer i nytt format och nytänkande om skönlitteraturens roll i förskole- och skolvärlden kommer de nu att kunna erbjuda böcker till en bred marknad. Jag har tidigare recenserat en av böckerna från dåvarande Vilda förlag här.

Ibland träffar man människor man omedelbart känner gemenskap med, precis så var det när jag på Bokmässans sista dag träffade Sagolikts Anette och Katarina. För Sagolikt Bokförlag är sagoberättandet det viktigaste av allt. Deras berättelser är fyllda av magiska äventyr och de vill visa barnen att man får lov att vara den man vill vara. Jag har tidigare recenserat en av deras ljuvliga böcker här. Inför julen kommer det att släppas en ny bok med en av förlagets mest älskade figurer, detta ser jag fram emot!


Andra dagen på Bokmässan tillbringade jag delvis i sällskap med Bokmania. Som ni kan se fick jag ett fint bokmärke av henne. Om någon av mina besökare inte kikat in på hennes blogg, vill jag verkligen uppmana er att göra så. Tredje mässdagen tillbringade jag delvis tillsammans med Annelie från En stund på jorden. Hon hade virkat en söt filur till min dotter på vägen till Göteborg. Dottern har döpt den till Pilis och hon älskar den. Hos Annelie kan ni läsa om böcker, handarbete och annat pyssligt och fint.

Läs andra bloggares inlägg om

2 kommentarer:

  1. Vilket härligt namn! Och vad många fina böcker du fick! :)

    SvaraRadera
  2. Mmmm, jag är så nöjd med alla presenter!

    SvaraRadera