lördag 26 september 2009

Bokmässan, dag 2

Det är länge sedan jag var så här trött och det är länge sedan jag haft en så trevlig dag.

Jag anlände till Bokmässan precis i tid och träffade Bokmania och Mattias vid Sekwas monter. Det är kul att se hur snabbt man finner sig till rätta i varandras sällskap. Jag och Bokmania har ju dessutom väldigt lika smak när det gäller böcker.

Vi knatade sedan iväg för att lyssna på debatten "Kulturrecensenter vs Bloggare". En full bokhylla och Rosmari på Kulturbloggen företrädde oss bloggare och det gjorde de bra. Förhoppningsvis ska jag kunna formulera några tankar kring debatten senare under veckan. Sedan träffade jag också Petra, vilket jag sett fram emot. Hon är en generös person jag är glad att jag lärt känna.

Efter debatten blev det snack med bloggvännerna och sedan ett nytt besök hos Sekwa, som delar monter med Elisabeth Grate Förlag. Jag blev presenterad för Elisabeth, vilket ledde till att ryggsäcken blev tung :-) Hos Atlas träffade jag sedan den urtrevlige Stefan Ingvarsson, som med stor fingertoppskänsla skickade mig Den sista läsaren av David Toscana för några veckor sedan. Tyvärr missade jag att lyssna på Toscana, det tycker jag är riktigt trist. Men han lär ju komma tillbaks till Sverige om typ 30 år, när det är dags för honom att emotta det förnämsta priset. När jag lämnade Atlasmontern bar jag på mässans klart snyggaste bag, en svart med blått tryck där det står "Jag är en kritiker". Tack!

Bokförlaget Thorén och Lindskog har jag varit nyfiken på sedan jag hörde talas om dem. Det är alltid kul med små förlag som satsar på att översätta icke-engelskspråkig litteratur. Efter ett besök i deras trevliga monter hade ryggsäcken blivit ännu tyngre...

Som avrundning på dagen gick jag och besökte AnnCharlott på Barnen Bokklubb. I morgon ska jag mestadels fokusera på barnlitteratur och hålla mig vid Nallescenen.

Förutom Bokmässan har dagen innehållit ett Lisebergsbesök och ett kvällsbesök hos en gammal kompis. Fullspäckat och jätteroligt!

Som vanligt läser ni mer på Bokmässans hemsida och Allt om bokmässan, där allt om mässan kan läsas.

Läs andra bloggares inlägg om

2 kommentarer:

  1. Åh, det låter verkligen som om du haft en riktigt trevlig dag. Jag vill väldigt väldigt höra mer om den där debatten som alla pratar om hela tiden, men som ingen skriver om.

    Ha det riktigt trevligt på barndelen av mässan i morgon. Du tar väl med dig dottern? Jag väntar mig en ingående rapport från de aktiviteterna också. Jag och min dotter hade några riktigt trevliga timmar där förra året, och hon var helt salig (och då var hon ändå bara 1,5 år). Det tråkigaste med att inte kunna var där i år är definitivt att det hade varit så roligt att uppleva det med henne igen. Men nästa år ska vi stå först i kön!

    SvaraRadera
  2. Mer om debatten kommer snart. Nej dottern får vara med pappa på äventyr vid havet i år, så får vi se hur det blir nästa år.

    SvaraRadera