torsdag 2 juli 2009

Sträckläsning

Med ett barn i huset, en stor trädgård och en hel del andra förpliktelser blir det inte särskilt mycket sträckläst. Men, det senaste dygnet har jag tagit alla tillfällen i akt att läsa Den utstötte av Sadie Jones. Jag kan inte sluta tänka på Lewis, berättelsen har totalt uppslukat mig. Det var länge sedan jag läste något där själva handlingen i boken fängslar mig så till den milda grad att jag överser med både tvätthögar och ogräs. Halva boken är nu utläst, recension kommer inom kort. Nu återgår jag till romanen.

5 kommentarer:

 1. Åh, jag tyckte också att den var väldigt bra och jag tänkte mycket på Lewis öde, både under läsningen men även efteråt. Jag har skrivit om boken här (jag läste den på engelska), om du vill kika: http://frue.bloggsida.se/bocker/annu-mer-elande
  Och visst andas omslaget 50-tal? Underbart, tycker jag. Kul att de behöll det till den svenska utgåvan.

  SvaraRadera
 2. Jag har kikat på den här, men har fått för mig att den är lite för sentimental för mig?

  SvaraRadera
 3. C:a 230 sidor in i boken har den inte varit sentimental. Jag är ganska känslig för sentimentalitet, vilket t ex gav utslag på Tusen strålande solar. Jag har förstått att Sadie Jones ursprungligen varit ngn typ av manusförfattare och boken påminner lite om en ganska typisk, realistisk engelsk film. Boken är faktiskt förvånansvärt bra.

  SvaraRadera
 4. Jag besöker dig när jag läst färdigt Fru E, är rädd att få veta ngt :-)

  SvaraRadera
 5. Okej, då kan jag nog lita på ditt omdöme. :-) Hade nämligen samma problem med Flyga drake, som jag inte riktigt klarade av på grund av det. Jag sätter upp Den utstötte på läslistan och tackar för tipset!

  SvaraRadera