fredag 3 juli 2009

Dator- och läsdag

Min käre dator Rafael har varit försummad alldeles för länge. Men idag började jag putsa lite på honom. Nu har han fått ny brandvägg (freeware ZoneAlarm) och dessutom har han fått uppdaterade versioner av Ad-Aware och Spybot. Det är nog dags för en defragmentering också, sedan är han i prima skick.

Men mitt i datorpysslandet började det åska och alla sladdar rycktes ur. Därefter har jag ägnat eftermiddagen åt att läsa ut Den utstötte. Jag ska fila lite på recensionen, som kommer inom kort. Jag vill ju inte avslöja handlingen för mycket, utan får fokusera på mina upplevelser. Kort kan jag säga att detta är en bok de flesta kommer att älska. Lättläst, engagerande, osentimentalt. Suverän debut av Sadie Jones.

4 kommentarer:

 1. Har du också namn på din dator? :-) Vad gör du när du måste byta dator? Övertar den nya namnet, eller går du igenom alla ärkeänglarna? (Bra namn, förresten, man ska alltid se till att man får så starka skyddsänglar som möjligt kring så osäkra saker som datorer.)

  Annars muttrar jag lite för mig själv både över det här inlägget och ditt tidigare om Den utsatte, eftersom den var den kommande månadsboken i en av mina bokklubbar, och jag avbeställde den med tanken på att jag dels inte har tid att läsa ännu en bok, dels att deras lovord över boken säkert var överdrivna. Men det var de alltså inte... Suck, jag får väl köpa den vid ett senare tillfälle, för trots allt så har man alltid både råd och tid att läsa en riktigt bra bok.

  SvaraRadera
 2. Vet inte riktigt hur det blir vid ett datorbyte, kanske namnet får följa med eftersom en del av innehållet ju gör det. Min gamla fina Saab hette Gabriel, han har gått i pension. Visst måste man välja starka namn!

  Jag blev förvånad över att "Den utsatte" var så bra, visst kommer du att få tid/råd till den.

  SvaraRadera
 3. Behöver du fler fiffiga gratisprogram som håller din dator i trim är du välkommen till min tipssajt!

  SvaraRadera
 4. Jag har bokmärkt dig BosseWeb, fina tips på överskådlig sida. Snyggt!

  SvaraRadera