tisdag 28 juli 2009

Nytt i bokhyllan

Idag kom ett efterlängtat paket från Bokus med lite kompletteringar i min serie av Nobelklassiker. Nu saknar jag bara en bok - Svindlaren Felix Krulls bekännelser av Thomas Mann, som tillfälligt är slut på förlaget. I augusti kommer Jenny av Sigrid Undset ut, den ser jag fram emot. De titlar jag har är:

Absalom, Absalom! av William Faulkner
Fallet av Albert Camus
Just så-historier av Rudyard Kipling
Murphy av Samuel Beckett
Ormboet av François Mauriac
Slaven av Isaac Bashevis Singer
Ungdomens bröd av Heinrich Böll
Älskarinnorna av Elfriede Jelinek


6 kommentarer:

 1. Vilka fina utgåvor! Jag har lite fördomar om nobelpristagare och vågar mig sällan på att läsa böcker från sådana, men de där är verkligen lockande & snygga! :)

  SvaraRadera
 2. Vakre bøker, ja. Men jeg ser at det ikke nødvendigvis er Nobelpristagernes mest kjente titler...

  SvaraRadera
 3. Ja, de är verkligen otroligt snygga! Vad gäller innehållet har jag hittills bara läst två, en var mycket bra, den andra mindre bra.

  Jag tror att man medvetet försöker sig på en utgivning av de lite mindre kända titlarna, när det gäller Camus är det ju inte vare sig Pesten eller Främlingen i denna utgåva.

  SvaraRadera
 4. Jag instämmer- verkligen estetiskt tilltalande böcker.Speciellt Kiplings "Just så-historier" skulle jag också vilja ha!! Måste erkänna att jag blir mycket frestad av dessa vackra böcker över huvud taget.

  SvaraRadera
 5. Jag föll ju som synes för frestelsen...

  SvaraRadera
 6. Så snygga! Skulle kunna tänka mig att köpa Jelineks bok endast pga omslaget. Men sannolikt skulle jag inte läsa den :-)

  SvaraRadera