torsdag 2 juli 2009

Reklampaus

Bränt barn söker sig till elden av Cordelia Edvardson.

På Adlibris reas nu en av mina favoritböcker ut för 9 Kronor! Se till att ni får ett exemplar, jag har beställt tre att ha som presenter. I denna självbiografiska roman möter vi den utvalda flickan Cordelia. Flickans mor är berömd och besatt av sitt konstnärsskap. Då de tyska raslagarna införs transporteras flickan till Auschwitz, där hon fråntas sin identitet och där hennes personlighet utplånas. Nu existerar inte längre flickan, endast A 3709. Recension finns här.

3 kommentarer:

 1. Tack för tipset! Bränt barn söker sig till elden är just en sådan bok jag gärna läser. Den + några andra blev till en ny billig order.

  SvaraRadera
 2. Visst är det absurt att en bok om ett sådant här ämne kan kallas "favoritbok" (man vet inte riktigt om man ska skratta eller gråta). Jag läser också gärna böcker om den här tidsperioden, och av den här typen, men jag har faktiskt inte läst Edwardsons bok, trots att jag läst och hört mycket annat av henne. Så tack för påminnelsen om att den här boken finns, och tipset om att det nu kan vara dags att slå till och skaffa sig ett ex.

  Fast om jag går in på adlibris lär det väl inte stanna vid en bok på 9 kronor...

  SvaraRadera
 3. Mja, det ska väl erkännas att totalsumman blev på lite mer än 9 kr här också...

  SvaraRadera