måndag 20 juli 2009

Jorden Runt i Asien

Det har verkligen blivit lite si och så med fokus på asiatisk litteratur denna månaden för min del. Min uppmärksamhet har fångats av annat än läsning (trädgårdsarbete och CSS-kodande) och när jag väl läst har det varit annat än de planerade böckerna.

Nu är jag i alla fall klar med Gao Xingjians En ensam människas bibel. Recension kommer så måningom. Jag ska genast börja läsa Bittert arv och hoppas hinna färdigt med den innan månadsskiftet. Murakami får jag lov att spara till lite senare.

Hur går det för er andra? De flesta verkar ha valt Desai eller Murakami, vilket nog var bra val. Jag ser fram emot att läsa alla era tankar om böckerna, när jag själv läst dem.

10 kommentarer:

 1. Jag började med En ensam människas bibel igår. Hoppas hinna färdigt innan månaden är slut, den var ju visst ganska tjock :0)

  SvaraRadera
 2. Jag har blivit rekommenderad en roman på samma tema Ivana, "Nattarbete" av Topol. Har du läst den?

  SvaraRadera
 3. Ja, den var ganska tjock Cecber. Men ganska lättläst ändå. Och jag måste erkänna att jag inte tyckte att den var så värst bra heller.

  SvaraRadera
 4. Jag bestämde mig för en novellsamling av Gao Xingjian, När jag köpte ett spinnspö åt farfar, och det verkar ha varit ett bra drag. Annars har det inte blivit alls lika mycket Asien som jag trodde, kanske pga sommar och semester. Någon mer titel ska jag väl hinna med i alla fall!

  SvaraRadera
 5. Jag är snart färdig med Murukami och jag säger bara halleluja! Helt fantastisk. Hinner förmodligen lägga upp ett inlägg innan jag åker på semester till havet...

  SvaraRadera
 6. Det var nog ett smart drag att läsa en novellsamling i stället Bokmoster.

  Roligt att du gillar Amoroso :-)

  SvaraRadera
 7. Eg har fallt fullstendig av lasset. Det har vore ei veldig travel tid i det siste, så eg har nesten ikkje fått tid til å lese bøker i det heile tatt. Så eg forsøker å henge med dei månedane eg ser at eg får tid, men eg klarer ikkje vere med på heile reisa.

  SvaraRadera
 8. Jag missade turen till Mellanöstern, men Murakami har jag kanske en fjärdedel kvar av. Väntar gärna med omdömet tills jag har ett helhetsintryck av boken.

  SvaraRadera
 9. Har skrivit om Murakami - wow! Här kommer en länk så du slipper leta i slutet av veckan. http://oversattarlivet.blogspot.com/2009/07/bokprat-jorden-runt-pa-8-bocker-asien.html

  SvaraRadera