lördag 11 juli 2009

Resstopp i Kina

75 sidor in i En ensam människas Bibel av Gao Xingjian tycker jag att boken är hyfsat bra. Den innehåller en del erotik och två delar politik så här långt. Jag hoppas att den kommer att handla lite mer om den manliga huvudpersonens barndom, jag vill gärna läsa mer om dåtidens Kina. Även den kvinnliga huvudpersonens bakgrund verkar intressant. Huvudpersonerna och handlingen beskrivs på ett ganska distanserat, kyligt sätt, vilket inte är vad jag uppskattar mest. Är någon annan i färd med att läsa boken?

7 kommentarer:

 1. Har fatt motorstopp! Haller pa med Hjärtdjur. Sitter dessutom vid en dator i Berlin utan svenskt a med prick.

  SvaraRadera
 2. Just "Hjärtdjur" är ju ganska lätt att fastna i :-)

  SvaraRadera
 3. Nå, min resa har pinsamt nog luften gått ur, men just En ensam människas bibel har jag läst sedan tidigare och trots att idén var rätt bra tyckte jag inte om boken. Det var lite för mycket annat och lite för lite Kina.

  SvaraRadera
 4. Aj då Martin, det såg inte så hoppfullt ut.

  SvaraRadera
 5. hej jag läser också en ensam människas bibel just nu, har ju läst de andra två redan. Tycker inte att den här boken är jättebra direkt men ger inte upp än i alla fall. Det är ju mycket sex i boken och jag läste nånstans nyss att just förhållningssättet till sex var komplicerat under kulturrevolutionen....kanske lite tabu att skriva om och det är därför det står så mycket här.......
  Återkommer!

  SvaraRadera
 6. Nu har jag läst En ensam människas bibel, den började som en trea men steg till en fyra när jag skrev kommentaren om den, lite märkligt!
  Väl värd att ta sig igenom enligt mitt tycke alltså......

  SvaraRadera
 7. Jag har ännu inte kommit mer än halvvägs och är inte särskilt imponerad...

  Jag gör ett inlägg med alla länkar i slutet av månaden.

  SvaraRadera