fredag 10 juli 2009

Reashopping

Idag har jag fyndat på Akademibokhandeln. Halva reapriset gillar jag verkligen. Om Parfymen av Patrick Süskind kan man på baksidan läsa att den är mycket mer än en spännande thriller. Det hoppas jag stämmer. Ormboet av François Mauriac är kanske för mörk för min smak, men jag hoppas ändå att jag kan se de ljusglimtar som ska finnas i den. Boken ingår i Brombergs serie av Nobelklassiker, som jag tycker så mycket om.

13 kommentarer:

 1. Ååååh, Parfymen. Tänk om man hade den oläst! Låt inte den stå för länge på hyllan och vänta!!

  Jättefin bredvidläsning är Peter Englunds essä i - kan det var Tystnadens historia? - om lukterna på 1700-talet. Åh, jag kommer inte ihåg vad den heter just nu, jag ska kolla hemma. Han utgår just från Parfymen i alla fall. (Jag slår vad om att Ingrid vet vilken det är, så om du tittar in här kanske du kan hjälpa till!)

  SvaraRadera
 2. vixxtoria: Fint om du kan finne ut hvor jeg finner Englunds essay.

  Lyran: Klart det er mer enn en thriller! Det er absolutt en av mine favorittromaner. Tror jeg har lest den tre ganger og hørt den som lydbok i tillegg.
  Du har en stor opplevelse foran deg!

  SvaraRadera
 3. Vilken Akademibokhandeln var det?

  SvaraRadera
 4. Vilken Akademibokhandeln var det?

  SvaraRadera
 5. Karlstad, men jag köpte nog de sista exemplaren.

  SvaraRadera
 6. Roligt att Parfymen varkar vara så bra. Jag tror att jag såg en trailer om filmen häromdagen, annars har jag nog inte ens hört talas om boken.

  SvaraRadera
 7. Ska bli kul att höra vad du tycker om Parfymen.

  SvaraRadera
 8. Jag gjorde visst också annat på 80-talet Spec...

  SvaraRadera
 9. Dipsolitteraten: Jag ska kolla och återkommer. (Annars är ALLT av Englund bra, så om du skulle råka läsa något annat, så dör du nog inte av det ;-) ).

  SvaraRadera
 10. Parfymen är en av favoriterna all time!

  SvaraRadera
 11. Parfymen är en underbar roman Lyran, en av de stora läsupplevelserna även för mig - men filmen... oh no!

  SvaraRadera
 12. Englunds essä om stank och lukt i historien. Vem orkar leta i pappersböcker när man samtidigt mindes att man läst den nånstans på nätet också:

  http://www.peterenglund.com/textarkiv/stank_historia.htm

  SvaraRadera
 13. Så kul att ha råkat köpa ngt bra!

  SvaraRadera