söndag 19 juli 2009

Info om Tant Theodora

På önskemål från Mikaela kommer här en avskrift av Tant Theodoras baksida. Jag tror att den här boken kan vara bra, även om baksidetexten i sig är bedrövlig:

"Men gamla mrs Goodman dog ändå till sist." Så börjar romanen om Theodora Goodman, den fyrtioåriga ungmön och hemmadottern som har stått i skuggan av sin dominerande och hänsynslösa mor. Nu är modern död och Theodora kan äntligen leva sitt eget liv.

Redan i barndomen på den australiska landsbygden förstod Theodora att hon var annorlunda - hon såg klarare och djupare än andra och de föraktade henne och stötte bort henne. Modern var inget undantag, men trots det stannade Theodora vid hennes sida ända till slutet.

Nu lämnar hon hemlandet och reser till Europa. Efter några års kringflackande - det är förkrigstid, slutet av trettiotalet - hamnar hon bland en samling udda och vinddrivna existenser på ett sjabbigt hotell på en fransk badort. Theodora kan inte längre skilja mellan fantasi och verklighet, och i den febriga atmosfären rycker katastrofen allt närmare.

Theodora bestämmer sig för att återvända hem. Men har hon längre något hem? Hon fattar ett ödesdigert beslut.

Ännu ett storslaget och inträngande människoporträtt av den australiske Nobelpristagaren.

3 kommentarer:

 1. Tant Theodora är ju svår att få tag på, jag hittade den faktiskt på antikvariatet här i stan, till innehavarens förtjusning, inte många som läser White nu för tiden mumlade han fascinerad.
  Så jag kommer att läsa den i alla fall, men han har ju skrivit mycket annat också han White.....
  och med erfarenhet från de böcker vi läst hittills så blir det säkert en intressant läsning det också.....:-)

  SvaraRadera
 2. Jag köpte Tant Theodora via antikvariat.net, min favoritsida på nätet :-D

  SvaraRadera
 3. Har lånat hem den, verkar jätteintressant! Var inte alls så lässugen för ett tag sedan, men jag läste ändå vidare lite till i Norweigan wood. Kan säga att det inte dröjde länge förrän jag var fast! Riktigt bra, har kommit halvvägs!

  SvaraRadera