tisdag 14 juli 2009

Biblioteksbesök

Idag är det soligt och fint väder, så jag tog mig en tur till biblioteket. Är man en bibliofil så är man. Jag lånade en inbunden version av Kiran Desais Bittert arv, eftersom den är mer lättläst för mig. Dessutom passade jag på att låna lite ljudböcker.

Först ner i korgen blev Parfymen av Patrick Süskind. Ja, jag vet att jag köpte den häromdagen, men nu fick jag lust att lyssna på den. Anders Ekborg är uppläsare och jag blev omedelbart fascinerad av berättelsen. Med hem följde även Djur av Joyce Carol Oates, Babettes Gästabud av Karen Blixen, Mig äger ingen av Åsa Linderborg och Mörkrets hjärta av Joseph Conrad. Jag har inte tidigare läst något av vare sig Oates eller Blixen och det bör väl åtgärdas. Fast jag har faktiskt försökt läsa Oates en gång, men gillade inte. Boken hette Brudgummen och var bara obehaglig. Djur är bara på 4 CD så jag ska väl ta mig genom den i alla fall. Nu ska här lyssnas!

5 kommentarer:

 1. Vad duktig du är som orkar lyssna. Jag har fortfarande inte lärt mig att uppskatta ljudformatet... ;)

  SvaraRadera
 2. Jag var tvungen när jag hade synproblem och nu går det hur bra som helst om det är bra uppläsare. Det är skönt att verkligen lyssna till alla orden ibland.

  SvaraRadera
 3. Jag kan tipsa om Oates Blonde! Det är en av de bästa böcker som jag någonsin har läst! En riktig tegelsten, men jag önskade att den aldrig tog slut.

  SvaraRadera
 4. Tack för tipset Fiktionista. Jag har kikat lite på Blonde, men omfånget har verkat avskräckande. Kanske får lov att omvärdera...

  SvaraRadera
 5. Babettes gästabud är otroligt bra och filmatiseringen hör till en av de bättre överföringarna från bok till film (Jarl Kulle är strålande där).

  Jag har lite blandade erfarenheter av Oates, men jag gillar Foxfire och Älskad, saknad.

  SvaraRadera