måndag 20 juli 2009

Tematrio - Spänning

Nu för tiden läser jag sällan thrillers, eftersom jag blir så rädd. Men jag hade en period då jag slukade allt av King och Koontz. Det ska bli spännande att läsa era tips för att se om jag hittar något jag kan tänkas våga läsa.

Berätta om tre läsvärda thrillers/spänningsromaner!

1. A sight for sore eyes (En lisa för ögat) av Ruth Rendell. Den unge Teddy växer upp i en torftig miljö, utan att bli sedd eller älskad. Han utvecklar ingen empatisk förmåga och kan överskrida vilka gränser som helst för att tillfredsställa sina behov och önskningar. Francine är en flicka från en bra familj, som traumatiseras då hon ser sin mor mördas. Då de båda unga möts verkar katastrofen vara oundviklig. Mycket obehaglig.

2. Parfymen av Patrick Süskind. Den nyfödde föräldralöse Grenouille saknar kroppslukt och det skrämmer alla i omgivningen. Han växer upp ensam, i en kärlekslös miljö och överlever endast för att han kan kapsla in sig, likt en fästing. Han har dock världens finaste luktsinne och är besatt av dofter. Den mest fantastiska doft han känt kommer från en ung kvinna. Spännande, obehaglig, med djup och historisk kunskap.

3. Jurtjyrkogården av Stephen King. Familjen Creed flyttar till ett trevligt hus på landet. Enda nackdelen är den stora motorvägen, som ligger i närheten av huset. Snart, utkräver den sitt första offer; familjens katt. Bakom den vanliga djurkyrkogården ligger Mic-Macindianernas begravningsplats, där alla naturlagar upphör att gälla. Fadern faller för frestelsen att begrava katten där. Skrämmande!

11 kommentarer:

 1. Roligt tema den här veckan! Nu har jag svarat i min blogg. (:

  SvaraRadera
 2. Härligt och somrigt tema! :-)

  SvaraRadera
 3. vad kul! Hittar mina ruggiga favoriter i min blogg.

  SvaraRadera
 4. Tror sannelig jeg skal være med denne gang. Men må gruble litt på det. Vanskelig å begrense seg til bare tre. Går vi litt tilbake i tid, så er det veldig mye bra å velge mellom.
  Innlegg kommer på bloggen min etterhvert.

  SvaraRadera
 5. Det blev mera skräck i min trio

  SvaraRadera
 6. Har gjort en spänningsvariant också, men glömt att nämna det. :)

  SvaraRadera