lördag 11 juli 2009

Nostalgia - Saltkråkan

En av de riktigt positiva sakerna med att få barn, är att få tillfälle att uppleva allt roligt igen. Just nu har dottern börjat uppskatta filmerna av Astrid Lindgren och favoriten är Saltkråkan. Och i ärlighetens namn vet jag inte vem som har mest roligt när farbror Melker ramlar i sjön; dottern eller mamman. Eller pappan. Eftersom regnet inte tycks avta och dottern börjar bli prickig (vattkoppor) kommer nog filmerna om Saltkråkan att gå varma här hemma. Vi får väl varva lite med Bullerbyn, Lotta och Madicken.

7 kommentarer:

 1. Vad mysigt med Astrid - nostalgi!
  Tack för din fråga. Jag vill börja med att erkänna att jag själv är novis när det gäller garn och kvaliteter, så när det gäller vad som passar bäst till just vävning är jag nog inte den bästa att fråga...
  Jag har ju fastnat för bomull, men jag inser också att det nog ibland skulle vara bättre att använda blandgarn med akryl, till exempel i min filt. Jag misstänker att den kommer att bli väldigt tung...

  När det gäller garn har jag beställt en del från garnaffaren.se, då de har många fler sorter att välja på än i vår lilla stad. Om du har en garnaffär tycker jag nog att du kan gå och kolla, för där jag var idag i grannstaden fanns många färgglada olika märken för ca 15 kronor nystanet. Dessutom är det rea på Drops garner, 40 procent just nu. Hoppas du hittar billigt, bra garn som du är nöjd med!
  "En bok om dagen" är garn och pysselproffs, om du vill ha ett "riktigt" svar... ;)

  SvaraRadera
 2. Tackar, jag köper bomullsgarn eftersom väven är så liten.

  SvaraRadera
 3. Saltkråkanfilmerna kan jag se hur många gånger som helst, så dottern fick alla fyra i julklapp. Men medan jag vill se på när dom leker sjörövare, har hon förälskat sig i sälen Moses och fåret Tottis, så det blir mest den filmen som väljs härhemma.

  Men visst är det härligt att man kan ha barnen som alibi för att frossa i all trevlig barnkultur (och annat som verkar lite barnsligt). Jag brukar säga att jag skaffade barn bara för att jag ska kunna åka till Liseberg och Tivoli och Kolmården hur mycket som helst.

  SvaraRadera
 4. Saltkråkan.... åh ja, den kan man se om och om igen. "Farbror Melker, varför badar du alltid med kläderna på" :-) Och hoppas att dottern inte blir allt för "kliig" nu i sommarvärmen. Jag minns hur det var att ha vattkoppor i juli... ingen höjdare. Då hjälper det säkert med Saltkråkan!!

  SvaraRadera
 5. Det syns jeg også - at det er veldig hyggelig å gjennoppdage barndommens litteratur, gleder og undring. Mio, min Mio og Brødrene Løvehjerte, for eksempel. Saltkråkan har ikke min sønn sett eller lest. Selv så jeg det på tv i barndommen, og det var en serie for hjertet og lattermusklene.

  Hos oss har vi endelig begynt på bøkene om Harry Potter. Veldig fascinerende fortellinger - også for mor.

  SvaraRadera
 6. Harry Potter ser jag fram mot att dela med dottern, det blir väl femte eller sjätte gången för min del :-)

  SvaraRadera
 7. Saltkråkan hjälper mot allt Ingrid :-)

  SvaraRadera