torsdag 30 juli 2009

Mig äger ingen

Jag har nu precis lyssnat färdig till CD-versionen av Mig äger ingen och jag är rätt tagen. Jag vet inte om det blir någon recension av denna bok, för jag blev så engagerad att jag har svårt att tänka kring boken. Det är mycket länge sedan jag läste något som berörde mig i så hög grad. Åsas kärleksfulla, osentimentala och realistiska beskrivning av fadern är helt underbar. Och visst gråter jag när jag läser om hur människor exploateras och för en tynande tillvaro i fabriker där de saknar möjlighet att påverka sin arbetssituation.

6 kommentarer:

 1. Jag har aldrig reagerat på den bokens existens - känner igen omslaget men har ingen som helst relation till den - men jag tycker titeln är underbar.

  SvaraRadera
 2. Ja, Mig äger ingen tyckte jag också var fantastisk. Jag hade byggt upp ganska stora förväntningar, dessutom och den levde upp till dem allihop, berörde både med glädje och med sorg, riktigt häftig upplevelse. (Länk till min recension)

  SvaraRadera
 3. Jag är glad att jag läste din recension Martin, det var faktiskt den som fick mig att till slut läsa boken :-)

  SvaraRadera
 4. Det är sällan som jag läser självbiografier, men den här läste jag och jag tyckte verkligen om den.

  SvaraRadera
 5. Ja, den är verkligen speciell Annika. Välkommen till bloggen :-)

  SvaraRadera