söndag 12 juli 2009

Bokbeställning femtielva

Jag var ganska shoppingsugen igår, så det blev beställningar från både Bokus och CDON. Från Bokus beställde jag en födelsedagspresent till en flicka som fyller åtta (LasseMaja-mysterium), en Mamma Mu-bok till dottern och ett fint paket till mig själv. Jag har länge suktat efter Brombergs Nobelklassikerserie, och köpte nu de böcker jag inte hittat på rea eller Bokbörsen.


Sedan gjorde jag en liten avstickare till CDON, för att titta efter en Mamma Mu-film. Väl där upptäckte jag att en del reaböcker var så billiga att jag inte kunde motstå dem. Dårskaper i Brooklyn har jag varit nyfiken på ganska länge och eftersom alla tycker att man ska läsa Vi måste prata om Kevin, får jag väl ta och göra det.

4 kommentarer:

 1. Nej, t.ex. Coetzee bör man inte ens försöka motstå. Elizabeth Costello är bra, Ungdomsår har jag inte läst, än.

  Från Elizabeth Costello:
  "When we Africans visit great European cities like Paris and London, we notice how people on trains take books out of their bags or their pockets and retreat into solitary worlds. 'Leave me alone', says the sign. 'What I am reading is more interesting than you could possibly be'."

  SvaraRadera
 2. Vill gärna ge ett boktips till ditt barn: Lena Arro har skrivit några böcker om Gubben Granström och Sill-August. "Tomtegröt och tulpaner" mfl. Härliga böcker med mysiga bilder. Ni kanske redan har läst dem? Annars har ni en härlig läsupplevelse framför er :-)

  SvaraRadera
 3. Jag har bara läst "Onåd" ännu och den är ju suverän. Har en hoper olästa Coetzee till i hyllan.

  Tack för tipset fjortisensmorsa, de har vi inte läst ännu :-)

  SvaraRadera
 4. Elizabeth Costello är jättebra. Jag gillade I väntan på barbarerna också (så mycket att killen i pocketshop till slut var tvungen att säga åt mig att köpa boken eller ställa tillbaks den.)

  Underdog är också ett bra val. Jag läste den precis när den kom, men jag har funderat på att läsa om den igen; den var så omtalad just då, att det var svårt att läsa den utan kritikernas ögon.

  Fallet av Camus har jag inte läst, men blir ganska intresserad av. Hm...

  SvaraRadera