tisdag 8 februari 2011

Tematrio - Teman för Bokmässan

Under helgen har jag och ett gäng andra bokbloggare varit i Göteborg för att diskutera bloggarnas roll på Bokmässan, mycket mer kommer att komma om detta på bloggen inom kort. I denna veckas Tematrio vill jag att ni ska komma med förslag på tre intressanta teman för kommande bokmässor! Här kan ni se tidigare bokmässors teman.

1. Kina skulle jag vilja se som tema för Bokmässan. Landet har en outsinlig kulturskatt och det vore angeläget att uppmärksamma Kinas roll i världen i nuläget. Dessutom vore det roligt om mer kinesisk litteratur blev översatt!

2. Kärlek vore ett fint tema för en bokmässa. Att se kärleken gestaltad i alla dess dimensioner, på många olika språk, för alla åldrar vore fantastiskt!

3. Kvinnor och kvinnors livsvillkor genom historien och världen runt vore ett intressant tema. Man skulle kunna fokusera på de kvinnliga klassikerna, på kvinnors villkor i samtiden i olika delar av världen och kvinnor som författare.

Era förslag måste inte börja på K ;-)


"Instruktioner"

Låna gärna bilden om ni vill, men ladda upp den på egen eller er bloggvärds server. Svara i egen blogg eller i kommentarerna här. Om ni svarar i egen blogg, kommentera gärna här så vi hittar er!

3 kommentarer:

 1. Min trio kommer här. Och de börjar inte på K...
  http://joanna-ochdagarnagar.blogspot.com/2011/02/tematrio-teman-for-bokmassan.html

  SvaraRadera
 2. Kina borde väl bli ett tema i framtiden.
  Mina tre förslag finns HÄR

  SvaraRadera
 3. Jag skriver under på Kärlek, och så hade jag själv en variant på Kvinnor. Plus två andra, här:

  http://elilaserochskriver.wordpress.com/2011/02/09/tematrio-om-teman/

  SvaraRadera