tisdag 15 februari 2011

Bokmässan Inspirationsträff - del två

Dag två inleddes med en underbar frukost på Heaven 23, restaurangen på tjugotredje våningen. Här hade jag kunnat sitta ända till lunchdags... Vi fick besök av hotellets försäljningschef som berättade om framtida planer. Framför allt finns tankar på att bygga ett tredje torn...

Efter frukosten knatade vi återigen till Bokmässans lokaler, där vi fick höra mer om organisationen bakom mässan och hur man arbetar med seminarierna, programmen, utställningen och mediebevakningen. Under förmiddagen träffade vi i rask takt vd Anna Falck, programchef Gunilla Sandin, informationschef Birgitta Jacobsson Ekblom och Tomas Belfrage, utställningsansvarig. Alla berättade engagerat om sitt arbete och alla delade de dessutom med sig av personliga anekdoter. Gunilla berättade bland annat om när hon blev uppringd av självaste Nadine Gordimer och om när Dario Fo lånade hennes stol. Denna stol var vi flera som sedan provsatt och förevigade oss i.


Efter ett kort avbrott för fika övergick vi till att diskutera upplägget av Bokmässans Community. Det finns en målsättning att skapa ett samtalsforum som både är lättillgängligt och enkelt, samtidigt som man kan fördjupa sig och delta i gruppdiskussioner. Som bloggare och nätnördar hade vi många förslag att komma med, det ska bli intressant att följa utvecklingen av Communityn under det närmaste året. Hoppas att ni alla vill delta i snacket med oss, det är enkelt att registrera sig här.

Alltför snabbt var det dags att bryta för lunch och därefter påbörja resan hem. Jag längtar redan till september, men hoppas att det kanske blir någon mer träff innan dess.

Förutom all trevlig samvaro fick vi med oss en fin goodiebag hem :-)

 

Stort tack till Hanna Johansson, Bokmässans webbredaktör, som ordnade med allt under vårt härliga besök! Här kan ni läsa mer om inspirationsträffen och framför allt fnissa åt bilden av ett gäng supernördiga bloggare med smartphone syndrome.

3 kommentarer:

 1. jag grämer mig lite över att jag glömde att provsitta stolen...
  Bilden är så underbar, bäst är det att det inte syns att min mobil är en stenåldersvariant o ingen smartphone ;)

  SvaraRadera
 2. Hahaha, vad underbart nördigt att fotografera sig i samma stol som Dario Fo suttit i! Lovely!

  SvaraRadera
 3. Ni ser ut att ha haft det jätte mysigt och vad roligt att få vara med och påverka.
  Kram:)

  SvaraRadera