tisdag 22 februari 2011

Reapaket 1

I eftermiddags anlände det första bokreapaketet till vårt utlämningsställe. Är det inte en dag för tidigt? Nåväl, jag protesterar inte. Paketet innehöll klassikerpaket nummer två, det paket som kallas äventyrsklassiker. Jag har sedan tidigare läst Jorden runt på 80 dagar, Robinson Crusoe och De tre musketörerna. Jag är osäker på om jag verkligen läst Skattkammarön och jag vet att jag inte läst Robin Hood. Ser definitivt fram emot detta.

En bok till utmaningen att läsa tyskspråkigt, Överkonstapel Studer av den schweiziske författaren Friedrich Glauser (1896-1938), fanns med i dagens härliga paket. Om denna kan man på AdLibris läsa: "Denna mellaneuropeiska Twin Peaks-miljö gestaltas som något lätt skruvat, drömaktigt eller surrealistiskt, som om en kallgrinande Jean Cocteau eller Kafka satt på Glausers axlar och dikterade berättelsen." Det låter väl spännande, spännande med udda förtecken.

Sista boken i paketet är en av mina 100 afrikanska, Slut på kritan av Alain Mabanckou, född 1966 i Kongo-Brazaville, numer bosatt i USA. Boken beskrivs som: "Ett tragikomiskt porträtt av ett land och ett folk." Jag får en känsla av att även denna roman kan tänkas vara rätt så skruvad. Hittills är jag mycket nöjd med årets bokrea, väntar nu med spänning på tre paket från Bokus. Hur går det med er reashopping?

4 kommentarer: