torsdag 17 februari 2011

Några slank med

Jag har ju som sagt gjort en del beställningar på Bokus och AdLibris den senaste veckan, fyra stycken för att vara exakt. Först gjorde jag en stor beställning på Bokus, därefter uppmärksammade jag några böcker på AdLibris, sedan gjorde mig Vixxan uppmärksam på Torgny Lindgrens trologi och till sist insåg jag att jag inte hade Sorgesång inbunden. Hittills är således fyra beställningar gjorda.

Man skulle ju kunna utgå från att jag åtminstone håller mig till reaböckerna när jag nu löper amok och storhandlar, men så är tyvärr inte fallet. Fast jag har varit återhållsam, mycket återhållsam.

Två icke-reade böcker till dottern slank dock hastigt och lustigt ner i kundvagnen. Tösen har kommit in i faktaboksåldern och önskade sig en bok om stjärnor och planeter. Jag hoppas att Blinka lilla supernova av Helen Rundgren och Maria Beskow kommer att passa bra. Den finaste boken i världen, Sagan om den lilla farbrorn av Barbro Lindgren gavs i fjol ut med nya illustrationer av Eva Eriksson. Detta är en bok vi helt enkelt måste ha i vårt hus. Om den egentligen är mest till mig eller till dottern är oklart.

En tyskspråkig bok slank också oförhappandes ner i kungvagnen. Jag kunde inte motså vare sig dess omslag eller beskrivning. Historien om det gamla barnet av österrikiska Jenny Erpenbeck beskrivs som en "sällsam och fascinerande poetisk fuga om en flickas försök att gömma sig i barndom och oskuld och vägra vuxenblivandet". Visst låter det intressant? Har någon läst den?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar