tisdag 22 februari 2011

Fler missar?

Efter chocken att inse hur nära det var att jag missade att läsa Bodil Malmsten har jag börjat bekymra mig över vilka fler jag kan tänkas ha missat.

En del är ju inte i egentlig mening missade, jag har bara inte hunnit till dem ännu. Här finns t ex författare som Sara Lidman, Ivar Lo-Johansson, Jan Fridegård m fl. Andra författare finns redan i min bokhylla, även om de ännu inte är lästa. Här finns bl a författarna i årets läsutmaning Boktolvan. Men det finns ju så många fler, ta t ex alla nya(re) svenska författare, det kryllar ju av dem. Och jag har ingen aning om vilka jag ska satsa på. Man kan ju inte bara läsa Augustprisvinnare, även om det nog är en bra start. Även bland de (lite) äldre författarna finns så många jag inte har läst. Märta Tikkanen till exempel, visst borde jag väl läsa något av henne? Och hur är det egentligen med den där norrmannen som skriver om sin kamp, borde man inte åtminstone kasta ett getöga i hans böcker?

Hjälp jag drunknar här bland alla olästa ord, hjälp mig att sortera, ge mig tips på författare jag verkligen inte borde missa. Och berätta gärna om dem ni missat.

3 kommentarer:

 1. Knausgård hoppar jag ett tag. Har inte heller läst Sara Lidman, men det borde man kanske. Ivar Lo var dock en tonårsfavorit. Märta Tikkanens Århundradets kärlekssaga är fantastisk. Kanske något om du nu har börjat läsa lyrik. Mer av en poesiroman. Har också hennes Män kan inte våldtas hemma som nog är kul att ha läst. Eller kul kanske är fel ord.

  SvaraRadera
 2. Å jag vet känslan!Det finns så mycket att läsa! Man hinner aldrig med allt.

  Men Knausgård tycker jag väldigt mycket om, gillade verkligen Min kamp. Det är ett tips.. Fast det finns ju så mycket bra. Du har väl inte missat Beate Grimsrud senaste annars? Så fint skriven.

  Personligen har jag heller aldrig läst Sara Lidman, av någon konstig anledning.Det är en av alla dem jag ska ta mig an någon dag.

  SvaraRadera
 3. Århundradets kärlekssaga är nog något för mig, O.

  Beate G har jag delvis missat, d v s jag har faktiskt en bok av henne (oläst) men det är inte den omtalade senaste. Knausgård får jag nog ta och lägga till på listan i alla fall.

  SvaraRadera