måndag 21 februari 2011

Dagens första biblioteksbesök

Dagens första biblioteksbesök gav rätt så bra utdelning. Slank in på sjukhusbiblioteket (det fina i Karlstad) på lunchen och kom ut med 5 CD-böcker. Den röda grevinnan av Yvonne Hirdman, vinnare av Augustpriset för årets svenska fackbok 2010, har jag höga förväntningar på. Ytterligare en författaruppläsning blev det: Mitt första liv av Bodil Malmsten. Jag måste ju läsa ikapp lite just när det gäller Bodil. Hoppas bara att uppläsningarna håller måttet. Jag måste erkänna att jag ibland tycker att det är synd att författare själva läser upp sina böcker, en del skådespelare gör det ju så fantastiskt bra.

Apropå bra skådespelaruppläsningar hittade jag två romaner med Krister Henriksson som uppläsare: Högläsaren av Berhard Schlink och Pianostämmaren av Daniel Mason. Högläsaren har jag sett filmatiserad, fantastiskt bra. Misstänker att boken är ännu bättre ser fram emot att läsa ytterligare en tyskspråkig roman. Pianostämmaren har jag aldrig hört talas om, men visst passar den titeln fint ihop med Högläsaren?

Bibliotekskatten Dewey av Vicky Myron och Bret Witter hoppade också glatt ner i min bokkasse. Det verkar mysig, men jag undrar om jag kommer att gilla Babben som uppläsare.

5 kommentarer:

 1. Tack för tipset om *Mitt första liv* av Bodil, den har jag inte läst.
  Ja ibland gör skådespelarna en bättre inläsning en vad författarna själva gör men det finns undantag.

  Försökte få en plats på en av Bodils framträdanden här i Stockholm men det fanns bara platser längst bak på andra balkong kvar, för samma pris som längst fram på parketten så då avstod jag.

  Kramar:)

  Det har varit 3 bra böcker i vårat första uppehåll I ÖstEuropa.

  SvaraRadera
 2. http://blogg.aftonbladet.se/camilla/2011/02/jorden-runt-3-osteuropa-1

  Hej hänger på detta år med, har redan klarat av östeuropa och här kommer mitt inlägg/Camilla

  SvaraRadera
 3. Kul att du gillade böckerna Marie :-)

  Bra att du är med i år igen Camilla :-)

  SvaraRadera
 4. Pianostämmaren tror jag att du kommer att gilla, det gjorde jag...

  SvaraRadera