söndag 6 februari 2011

Boktolvaläsning

Apropå läsutmaningen Boktolvan 2011 är jag verkligen på hugget. (Utmaningen går ut på att läsa tolv nya författare under året och för min del krävs dessutom att böckerna redan finns i min väl fyllda bokhylla). På min lista över tänkbara författare/romaner finns Michael Ondaatje (Anils skugga) och Michelle Magorian (Godnatt mister Tom). Båda dessa har jag börjat läsa/lyssna på och hittills tycker jag oerhört mycket om Ondaatje, medan jag har lite svårt att ställa om till ungdomslitteratur när det gäller Magorian.

På resan till Göteborg har jag begränsat antalet medhavda böcker till två (!). Dessa är Christine Falkenland (Öde) och Bodil Malmsten (Nästa som rör mig). Om inget oförutsett inträffar kommer jag att ha läst fyra av de tolv böckerna redan innan februari månads slut. Raskt marcherat, tycker jag.

8 kommentarer:

 1. Det var bra jobbat! Jag har än så länge läst hela en bok till utmaningen, men det borde väl betyda att jag ligger helt i fas med utmaningen!? Fast jag hade ju tänkt att läsa fler än tolv av författarna, får se hur det kommer gå ;)

  SvaraRadera
 2. Verkligen flitigt! Jag har läst en och håller på med en annan. Jag tänker som Frida här ovan, en i månaden så ska ju jag också lyckas!

  SvaraRadera
 3. Bodil Malmsten , underbara timmar framför dig!

  SvaraRadera
 4. Åh, vad sugen jag blir på Ondaatje! Stod och fingrade på "Anils skugga" på Myrorna häromdagen men köpte av någon anledning inte, och det trots att den kostade 15 (!) kronor. Mycket pinsamt såhär i efterhand.

  SvaraRadera
 5. Malmsten avklarad :-)

  Köp Ondaatje!

  SvaraRadera
 6. Godnatt Mr Tom... det är en underbar ungdomsbok tycker jag, oj vad vi läste och grät jag och barnen. Sedan var ett av barnen med mig när jag gjorde en intervju med henne i London

  SvaraRadera
 7. Jag hann så klart inte läsa alla, Malmsten är dock utläst (och gillad), Ondaatje och Magorian är jag snart klar med.

  SvaraRadera
 8. Det är min taktik också! Fem böcker lästa hittills och fler ska det bli. Ska bara ta tag i månadens resebok också!

  SvaraRadera