fredag 18 februari 2011

Bokhandelsnytt

Läst i senaste numret av Svensk Bokhandel:

Akademibokhandeln tänker återgå till att vara en Bokhandel! Det ensidiga fokuset på bästsäljare och pris ska försvinna, man planerar att satsa mer på allmän facklitteratur och på en kommunikation med omvärlden som mer betonar läsningens betydelse. För att få till detta byter man reklambyrå och satsar på en kampanj under mottot "Vi kan böcker bäst av alla". Det här är oerhört glädjande nyheter! Vi har bara ett par bokhandlar i min mellanstora stad och ingen av dem har böcker jag är intresserad av. Därför handlar jag numer enbart på nätet. Men jag har länge saknat möjligheten att strosa omkring i en riktig bokhandel, titta, känna och lukta på böcker.

På nätsidan finns det en ny, fristående bokhandel, FritzStåhl. Ägarna Suzanne Fritz och Gunilla Ståhl vill med sina nya butik skapa en bokhandel som är mer personlig och upplevelsebetonad. Man fokuserar på mervärden som lästips och recensioner och på att göra bokköp på nätet till en mer lustfylld upplevelse. FritzStåhl har även ett välgörenhetstänkande som grundar sig i ägarnas engagemang för allas rätt till läsning: fem procent av omsättningen går till Compartir, ett läsprojekt med bokbussar och bibliotek i Honduras slumområden. Värt att stödja, eller hur?

3 kommentarer:

 1. Det var det bästa jag har läst på länge.
  Kram:)

  SvaraRadera
 2. Nu kan man verkligen prata om att brista ut i "Äntligen!"

  En liten fråga. Jag ser att du läser mycket utomeuropeiskt och skriver ganska mycket om barnböcker... Känner du till förlaget Trasten? De ger ut barn- och ungdomslitteratur från hela världen. Ett tips bara. Tack för en bra blogg!

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset Saga, jag har kikat lite då och då på Trastens sida. De ser ut att ha mycket fint.

  SvaraRadera