onsdag 23 februari 2011

Stora bokreapaketet

Idag anlände det stora bokreapaketet, jag får väl lov att vidgå att jag köpt en del böcker i år. När jag dessutom ser antalet tegelstenar inser jag att jag sannolikt inte alls kommer att ha färre olästa böcker i bokhyllan vid årsskiftet, än jag hade i fjol.

Två av böckerna har jag redan läst: jag köpte Borta med vinden för jag ville ha den nya översättningen och Hjärtdjur för att jag ville ha denna underbara roman inbunden.

För övrigt känner jag mig mycket nöjd över det blandade innehållet. Här finns både samtida berättelser från norden, en vittnesskildring från andra väldskriget, en berättelse från ett uppdiktat afrikanskt land och tegelstenen Blonde, som alla människor tycks hylla. Jag har en hel del att se fram emot.

9 kommentarer:

 1. Jag måste erkänna att jag är en av dem som inte hyllar Blonde. Den är vackert skriven, men ger också en bild av Monroe som liten, bortskämd & barnslig. Som om hon vore totalt hjälplös & alltid behövde män & framgång, för utan dem vore hon ingenting. Jag kände ju såklart henne inte, men jag tror inte att hon var fullt så endimensionell.

  SvaraRadera
 2. Vad är det för söt liten bok som ligger längst ner i vänstra hörnet?

  SvaraRadera
 3. Ja, vad äre de för bok nere till vänster? den fångade genast min blick

  SvaraRadera
 4. Jag tänker försöka läsa romanen som en fiktiv berättelse, Charlyene. Försöker bortse från den verkliga personen. Men jag är inte så säker på att jag komer att gilla heller...

  Lilla boken där nere är Sex av Sara Villius. "Sara Villius nya bok Sex är en fantasi, en dröm, en flykt. Det handlar om hur man kan använda fantasin som tröst. Och om att vilja vara någon annan än man är. Att få vara barn, som någon vill ta hand om, och samtidigt bli åtrådd och älskad. Om tillståndet där man kan få vara både och. Om att längta efter en pappa, eller en annan man (främst en i ballongskjorta). Om att ta hand om ett barn och vara ett barn. Att blanda ihop allting och sudda ut alla gränser. Att inte känna att man hör hemma någonstans, men alltid längta hem." Intressant, tycker jag och himla fin.

  SvaraRadera
 5. "Sex" av Sara Villius är det som ligger nere till vänster! En underbar liten roman, med ett fantastiskt omslag.

  SvaraRadera
 6. Vi har fem böcker gemensamt i vår readisplay... Undra vad det säger? Likriktat eller bara synnerligen god smak?

  SvaraRadera
 7. Ja, jag har i alla fall god smak, så det tycker jag allt att du också har Anna :-)

  SvaraRadera
 8. Ska bli spännande att se vad du tycker om Oscar Wao som jag tyckte mycket om. Galen och annorlunda!

  SvaraRadera
 9. Kul att höra att du gillade den O :-)

  SvaraRadera