lördag 19 februari 2011

Hallå resenärer!

Hej Jorden-Runt-resenärer! Jag hoppas att ni alla tryggt anlänt till era första destinationer. Själv har jag faktiskt denna etapp lyckats läsa alla tre böckerna, jag får väl erkänna att jag tjuvstartade lite med läsandet.

Att läsa Här av Wisława Szymborska var mer givande än jag vågat hoppas på. Jag är förvisso ännu ingen hängiven lyrikläsare, men motståndet börjar definitivt minska. Ingen konst av Péter Esterházy var i grunden en bok som var något för "svår" för mig. Delar av den uppskattade jag dock, det ömsinta porträttet av modern berörde mig. En munter begravning av Ljudmila Ulitskaja var en mycket positiv överraskning. Jag föll pladask för hennes enkla, men vackra språk, den humoristiska handlingen och den vemodiga stämningen.

Hur går det för er, har ni funnit er tillrätta och börjat läsa?

7 kommentarer:

 1. http://violensboksida.bloggplatsen.se/2011/02/01/4497798-ulitskaja-ljudmila-en-munter-begravning/

  http://violensboksida.bloggplatsen.se/2011/02/01/4497826-szymborska-wislawa-har/

  Resan började trögt och kan bara bli bättre med andra ord! Jag åker vidare och ser framåt! ;-)

  SvaraRadera
 2. Jag skulle tro att det blir bättre redan under nästa resstopp :-)

  SvaraRadera
 3. Jag hoppade över stopp i Polen och hade svårt att komma till ro i Ungern så jag begav mig vidare till Ryssland och det var väl värt ett stopp. Nu blir det mellanöstern nästa.

  SvaraRadera
 4. Det blir Szymborska snart och kanske även Ulitskaja. Om dagarna räcker till...

  SvaraRadera
 5. Det går fint, der fram emot nästa stopp!

  SvaraRadera
 6. Resan har gått bra, men jaglyckades inte få tag på "Här". Är på väg till mellanöstern.
  Det blir spännande.

  SvaraRadera
 7. För mig blev det endast ett stopp - i Ryssland. Ser fram emot att resa vidare :).
  http://evacecilia.wordpress.com/2011/02/22/en-munter-begravning/

  SvaraRadera