fredag 22 maj 2009

Nya böcker

Det har varit ganska mycket trädgård och alldeles för lite läsning och bloggande de senaste dagarna. Men idag regnar det, så då får man vara inne. Fast en del av dagen ska tyvärr ägnas åt handlande och städande.

Jag har läst ett par underbara böcker, som kommer att recenseras inom kort, Glöd och Med livet framför sej. Läsningen av den vidunderliga Hjärtdjur pågår och dessutom lyssnar jag till Brott och straff. Den boken kommer att få följa med till Mellanöstern för den är på 22 skivor.

Bokus-paket och recensionsböcker anländer med jämna mellanrum. Jag har nyligen fått två böcker från Norstedts som jag bett om, men häromdagen låg ett överraskningspaket i brevlådan. Och när jag öppnade det började jag fnissa över hur rätt det kan bli ibland. För i paketet låg en bok med adoptions- och Mellanösterntema, Min mamma är en persisk prinsessa. Den är naturligtvis av stort intresse för mig.

Bokusböckerna har jag nog nämnt tidigare. Det är Krabbans gång av Nobelpristagaren Günter Grass, Sultanbrudens skugga av den kommande Nobelpristagaren Assia Djebar och Quinnan och Dr Dreuf av Mare Kandre, som nog haft stora chanser att få det ärofyllda priset om hon ännu levt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar