tisdag 19 maj 2009

Krig och fred

Eftersom vi jordenruntresenärer befinner oss i Östeuropa vill jag komma med ett litet TV-tips. Ikväll klockan 21.00 i SVT1 kommer del ett (av fyra) av en italiensk filmatisering av Lev Tolstojs klassiker Krig och fred. Om TV-serien kan man på svt.se läsa:

"Vi följer adelsfamiljerna Balkonskijs och Rostovs öden medan Napoleons arméer drar fram på sitt segertåg genom Europa. Det kulminerar i den franska invasionen av Ryssland och slutar med Napoleons nederlag 1812. Historien börjar 1805 i St Petersburgs salonger. Elegansen blandas med intriger och vanligt lågt skvaller, när prins Andrej Balkonskji mottar tsarens besked om att Ryssland ska ansluta sig till Österrike i kriget mot Napoleon."

3 kommentarer:

 1. Sablar! Det finns vissa tillfällen då jag faktiskt skulle vilja ha TV. Men om det är SVT så kan jag ju hoppas på att jag kan se den i efterhand.

  SvaraRadera
 2. Klotho: Programmet visas i svt play efter sändning. Här är direkt länk.

  http://svtplay.se/t/110259/krig_och_fred

  Det är kul, för det är inte alltid svt lyckas (eller vill) köpa rättigheter till utländska dramaserier, så att de kan sändas via svtplay.

  (det är väldigt spännande just nu)

  SvaraRadera
 3. Jag har bara sett halva ännu avsnittet ännu, ser resten i morgon. Det jag såg tyckte jag var bra!

  SvaraRadera