måndag 25 maj 2009

Tematrio - Utomämnes

Ämnet för den här Temtrion är inte genomtänkt, idén dök bara upp helt plötsligt när jag började skriva ihop den trio jag planerat. Och ju mer jag funderade, desto mer nyfiken blev jag på hur ni skulle svara. Så ämnet för denna trio är helt enkelt utomämnes.


Berätta tre saker om er själva. Kanske har ni lust att prata om er familj, om era intressen eller om era arbeten. Välj fritt!

1. Jag är mamma till en flicka som är adopterad från Kina. Därför är jag också intresserad av det mesta som rör Kina. Vi hämtade vår dotter i en provins i södra Kina mitt i sommaren 2006. Hon var då knappt 1 år. Som alla adoptivföräldrar hade vi väntat länge på vårt barn och vi hade förberett oss genom kurser och umgänge med andra adoptivföräldrar. Men det går ju inte att förbereda sig på det känslomässiga tumult som uppstår då man blir förälder. Allt blev underbart kaotiskt. Dottern bestämde sig snabbt för att gilla läget och acceptera oss som föräldrar. Idag är jag mamma till en bestämd ung dam på snart 4 år och att bli mamma är det mest omvälvande och fantastiska jag varit med om.

2. Trädgårdsskötsel är en av mina hobbies. Jag tycker om planeringsstadiet, utförandet av arbetet och (förhoppningsvis) det lyckade resultatet. I min trädgård har jag satsat på många rosor och perenner. Mest stolt är jag över mina gammaldags buskrosor. Jag har tidigare visat bilder på några av dem här. Jag tycker också om att resa och besöka trädgårdar. Favoritresmålet är södra England. Den som vill se lite bilder från resorna kan klicka här.

3. Jag älskar sport. Sport i nästan alla former. Allra mest gillar jag nog fotboll och ishockey. När jag fyllde 30 fick jag biljetter till fotbolls-EM i Göteborg i present. Det är den bästa present jag någonsin fått. Jag älskar holländsk fotboll, totalfotboll. Och naturligtvis älskar jag Färjestad. Lyckan var stor tidigare i våras då SM-guldet var bärgat."Instruktioner"

Låna gärna bilden om ni vill, men ladda upp den på egen eller er bloggvärds server. Svara i egen blogg eller i kommentarerna här. Om ni svarar i egen blogg, kommentera gärna här så vi hittar er!

27 kommentarer:

 1. Vilken rolig tematrio! På väg till jobbet nu, men givet ska jag svara!

  Jag är oxå en riktig sportnörd men mitt hjärta klappar för Brynäs. Är ofta på matcher och de jag inte går på ser jag hemma i soffan. Färjestad är inte ett favoritlag ;)

  Roligt att läsa lite om dig.

  SvaraRadera
 2. Du hade haft goda chanser att lösa en av mina första litterära bildquizar, inser jag när jag ser dina fina rosor.

  Själv har jag fuskat lite och länkbloggat för att besvara även denna veckans Tematrio.

  SvaraRadera
 3. Jag håller med Bokmania - läskigt det här. Att blotta sig lite mer personligt. Jag har valt en kort väg - tre saker jag förvånats över att jag gjort. Samtidigt som jag tvekar över att vara med läser jag med glädje om dig, Lyran, och er andra som hakat på.

  SvaraRadera
 4. Kul tematrio, jag hänger på! Läskigt? Ja, kanske :0)

  SvaraRadera
 5. Har gjort min! Borde tagit med sport, men det fanns inte plats till det...

  SvaraRadera
 6. Den här var jättesvår. Men jag har avgett ett svar i alla fall :-)

  SvaraRadera
 7. Ah, en egotrio, inga problem för mig. :)
  Läs på bloggen:
  http://www.mikaelastigsdotter.blogspot.com

  SvaraRadera
 8. Jag har också svarat på min blogg.

  SvaraRadera
 9. Så kul att läsa alla era "lagom" personliga svar. Men jag ser allt att en del försöker smita undan denna trio, vänta er en personlig påhälsning!

  SvaraRadera
 10. Glömde ju säga att Brynäs inte är mitt favvolag heller -- men det finns värre... :-D

  SvaraRadera
 11. Att ha koll på sporten har jag i generna - Brynäs hejar jag på lite latent, likaså GIF.

  SvaraRadera
 12. Hm ursäkta mej om jag är trög men hur gör man för att delta?
  mvh Lydia

  SvaraRadera
 13. Bra att du frågade Lydia, jag hade glömt skriva med Instruktionerna i inlägget. Har nu lagt till dem.

  SvaraRadera
 14. nu har jag också svarat (:

  SvaraRadera
 15. En utomämnes kommentar: Såg ditt kalendarium, finfint måste jag säg. Du saknade ett par datum för Man Booker prize som jag kan hjälpa dig med.
  Långlistan presenteras tisdag 27 juli.
  Kortlistan presenteras tisdag 8 september.

  SvaraRadera
 16. Jag är med! Blir första gången för mig.

  SvaraRadera
 17. Trevligt med FBK-fans i bloggen :-) Tack för info Pbl.

  SvaraRadera
 18. HåååååVeeeee Blåååå (Jag har bott i Jönköping).

  Jag skriver så mycket personligt på min blogg ändå, så jag står över den här gången.

  SvaraRadera
 19. 22 män i shorts, som en kompis säger. Det skulle väl vara min enda anledning...fast jag kan nog tänka mig att titta på en och annan VM-match. Hockey däremot...never. Vi hade en tjejkväll och hockeymatch som tema, men med sju ointresserade tjejer så kom inte matchen i fokus om man säger så.
  Här är iaf min lista:http://klotho.wordpress.com/2009/05/27/tematrio-utomamnes/

  SvaraRadera
 20. Så tråkigt att ni inte hittat tjusningen hos sporten - den är lika häftig som hos läsningen, fast annorlunda :-)

  SvaraRadera
 21. Fullständigt ointresserad av sport (utöver emellanåt herrarnas konståkning) svarar jag utifrån internet-quizes. Inlägget finns härstädes.

  SvaraRadera
 22. I sista sekunden men nu är jag klar.

  SvaraRadera
 23. Lie sent, men jag är klar. ;)

  SvaraRadera