tisdag 5 maj 2009

Dagens fynd

Fyndade gjorde jag på Tradera när jag fick köpa hela Kulla-Gullaserien + bilderboken för 230 kr. Jag är jättenöjd, det ska bli roligt att återknyta bekantskapen med denna barndomsfavorit.

 

6 kommentarer:

 1. Åh jag älskade Kulla Gulla böckerna när jag var liten! Frågan är hur bra man skulle tycka de var att läsa nu? Känner på samma sätt om alla Virgina Andrews böcker som jag kanske (troligtvis) inte skulle uppskatta lika mycket längre. Men nostalgifaktorn är hög och det kan ju faktiskt räcka.

  SvaraRadera
 2. Åh, Kulla-Gulla! Men jag började läsa om serien för nåt år sedan och fastnade nånstans i mitten, jag blev för less på hur otroligt illa och orättvist Gulla blir behandlad hela tiden... samtidigt som hon själv har en antydan av Erika-från-Rosen-på-Tistelön-komplex och lider i tysthet.

  Men jag älskade böckerna när jag var liten och gillar fortfarande beskrivningarna av torparlivet, speciellt när Tomas Tomasson kommer och reder upp saker.

  SvaraRadera
 3. Det er alltid morsomt å gjenoppdage barndommens favoritter. Selv koser jeg meg om dagen med å lese Karlson på taket for sønnen min :)

  SvaraRadera
 4. Kulla-Gulla tror jag att jag kan tänkas gilla trots att hon har ett "Tistelön-syndrom". Jag läser också massor föd min lilla tjej som jag läste när jag var liten :-)

  SvaraRadera
 5. Jag var inte så förtjust i Kulla-Gulla, trots mammas försök. Har två av böckerna "Kulla-Gullas sommarlov" och den sista när hon gifter sig med Tomas Torpare. Borde kanske läsa om dem... Däremot så läste jag Anne på Grönkulla med förtjusning och blev jätteglad då jag hittade hela serien om henne på ett antikvariat för mamma har bara första boken, de andra lånade jag. Jag kommer ihåg att jag inte riktigt förstod "Anne på egen hand" som är en brevroman, men jag just den boken uppskattar jag så mycket mer som vuxen. När jag läste "Lilla Marilla" så storgrät jag vid beskrivningarna om första världskriget och jag var inte torrögd när jag läste om det som vuxen heller.

  SvaraRadera
 6. Anne ska jag införskaffa så fort tillfälle yppar sig. "Lilla Marilla" är så bra.

  SvaraRadera