torsdag 7 maj 2009

Bokfrossa

Jag har varit ganska okontrollerad i mitt bokanskaffande på slutet. Ett paket från Bokus hinner inte anlända förrän ett nytt är beställt. Dessutom har jag även handlat på antikvariat och på Tradera. Som om inte detta vore nog har jag fått åtskilliga mycket eftertraktade recensionböcker av förlagen.

Tyvärr hinner jag inte läsa i takt med att böckerna strömmar in i huset och inte har jag plats i bokhyllorna heller. Därför passar jag nu på att oja mig lite hos de enda som förstår hur bokbegäret kan ta över - bokbloggarna.

"Nya" böcker av Naguib Mahfouz och Émile Ajar kommer ut under maj, dessa ska läsas, avnjutas och recensceras. Två böcker av Mare Kandre kändes oundgängliga efter det att jag sett dokumentären om henne på TV. Jag har inte läst Varats olidliga lätthet, visst var den väl ett måste i min bokhylla? Och Skattsökaren av Le Clézio tyckte jag verkade intressant. Marianne har tipsat om Krabbans gång av Günter Grass flera gånger, nu närmast kravlade den sig ner i kundkorgen själv. Hos Ingrid har jag inspirerats att läsa något av Assia Djebar, mitt val föll på Sultanbrudens skugga.

Just nu känner jag bara längtan efter något av Pearl S. Buck på svenska, helst Den goda jorden, men sedan får det allt vara ett litet köpstopp köpuppehåll här också.

10 kommentarer:

 1. Det måste vara det de gör, böckerna.
  Kravlar hem till oss alldeles av sig själva. :-)

  Jag sålde en hel hög på antikvariat igår, och har inte köpt något nytt på ganska länge.
  Undrar hur länge det håller i sig; den olästa högen får ju inte börja bli liten och ämlig ...

  SvaraRadera
 2. Åh ja, det där hamstrandet känner jag ju väldigt väl igen. Och dessutom tycker jag att bokshopping bara ökar hungern - själv köpte jag nyss en hel del böcker när jag var i Göteborg, men nu håller jag ändå på och filar på en Adlibris-beställning som jag får skicka iväg någongång...

  Och så undrar jag förresten hur du får den där överstreckade texten (köpstopp), var hittade du den funktionen i Blogger? :)

  SvaraRadera
 3. Hehe, jag hade precis ett liknande inlägg i åtanke...

  Eller så här: Hej, jag heter Spectatia och jag kan inte heller låta bli att köpa böcker. Bookaholics är vi hela bunten. Skönt att inte vara ensam.

  SvaraRadera
 4. Jag förstår dig så väl, så väl. Man vill bara ha och ha och det är jobbigt att upptäcka att det tar 2000 ggr längre tid att läsa en bok än att klicka hem den från bokus. Suck!

  Magix: om du vill ha överstruken text kan du använda dig av tagen strike i html-koden. Det finns tyvärr inte som klickbar funktion.

  SvaraRadera
 5. Javisst Marianne, böckerna kravlar hejvilt. Jag har inget sålt på länge och vet inte om jag vågar gå in på ett antikvariat...

  Magix, jag skrev html koden, men kan inte kopiera den här. Koden är strike.

  Det var ju just lite gemenskap jag kände behov av Spec :-)

  Visst vore det bra om man kunde öka läshastigheten PBL (om du tillåter detta familjära tilltal).

  SvaraRadera
 6. Läste Den goda jorden som tonåring och då tyckte jag väldigt mycket om den.

  Visst är det så, att bokhögarna tenderar att växa och jag vill helst inte ställa in böckerna i bokhyllan för då försvinner de in i mängden. Det är dock rätt trist med bokhögar här och var (nu har jag två högar i vardagsrummet, en i köket och en i sovrummet) och samtidigt vill jag beställa fler böcker. :)

  SvaraRadera
 7. Jadå... det känns igen. Växande bokhögar och så trycker man lik förbaskat på "send" hos AdLibris (och Amazon också för säkerhets skull). Brevbäraren börjar se lätt sliten ut (även om han far runt i bil). Två nya bokhyllor har jag fått införskaffa- Billy- så klart...

  SvaraRadera
 8. Det är mer än tillåtet :-)
  /PBL

  SvaraRadera
 9. Åh, så skönt att få veta att man inte är ensam i sin oemotståndliga lust att beställa och köpa och köpa böcker! Jag längtar redan till bibliotekens sommarrea för där är klassikerna och de lite udda titlarna som ändå är ett måste i bokhyllan... allt för 10 kr/st. Gaah, vem kan motstå? När bokbussen lades ned var det köpfest. Hemmet möblerades med 10 fullproppade stooora plastkassar av böcker - för en struntsumma! Barnvagnen blev så tungt lastad att hjulen vek sig, (underredet, inga böcker på bebisen förstås) och det blev några feberheta vändor för att hinna sno åt sig gobitarna. I denna månad: böcker för 1100 kr! Smusslar med räkningen för maken. Är det dags att säga: Hej, jag heter Camelia och är bokoman???

  SvaraRadera
 10. Tänk så lika vi är och så oemottagliga för behandling av eventuella syndrom :-D Jag ska börja leta på loppisar efter en ny bokhylla.

  SvaraRadera