fredag 15 maj 2009

Kulturfyran - Indien

Även denna vecka var Kulturfyran intressant att besvara.

1. Hur många böcker av indiska författare har du läst?
Jag vet inte exakt hur många, men några är det i alla fall som jag på rak arm kan komma på. Midnattsbarnen av Salman Rushdie, De små tingens Gud av Arundhati Roy, En karta över omöjlig längtan av Anuradha Roy, Främmande jord av Jhumpa Lahiri och Branden i hjärtat av Mahasweta Devi. I bokhyllan väntar dessutom Bittert arv av Kiran Desai och Kvinnor på ett tåg av Anita Nair.

2. Från vilka länder kommer de författare som du läser mest? Vilket land har du aldrig läst någon bok från?
Jag läser mest av svenska författare. Eftersom vi nu reser Jorden Runt upptäcker jag fler och fler författare från andra delar av världen. Men det finns massor av länder jag inte läst något från, jag har t ex inte läst något från någon av de baltiska staterna.

3. Hur hittar du nya böcker? Bokrecensioner? Bloggtips? Kompistips? Hyllan på biblioteket? I bokhandeln?
Jag hittar absolut mest via mina medbloggare. Och jag håller koll på förlagens utgivningar och hyllan med CD-böcker på biblioteket.

4. Det finns en barnbok om en tiger och en björn som vandrar och vandrar för att ta sig till sina drömmars land. Vilket är dina drömmars land?
Ibland är verkligheten mer fantastisk än drömmen så mitt svar är Kina. Kina är mina drömmars land framför allt för att det är min dotters födelseland.

4 kommentarer:

 1. Vad tyckte du o De små tingens gud? Jag såg den som ljudbok på Bokus för länge sen men hade då inte råd att köpa den. När jag väl hade det så var den slutsåld. Men nu har jag hittat och lagt ett bud på den på tradera. Är det värt att satsa på att få den?

  SvaraRadera
 2. Har länge förgäves väntat på att De små tingens gud ska tryckas upp igen. Läste den när den var ny och minns att jag tyckte den var fantastisk.

  SvaraRadera
 3. De små tingens gud läste jag när den kom i pocket och på nytt för ungefär ett år sedan: för mig var det en helt fantastisk omläsning jag är jätteförtjust i romanen! I väntan på ev omtryckning rekommenderas besök på biblioteket ;-)

  SvaraRadera
 4. Mikaela, jag har sett den som ljudbok på vårt bibliotek, men det är en förkortning. Inget jag skulle satsa på. Däremot är boken fantastisk! Kolla på Gojaba och Bokbörsen om den inte finns begagnad. Eller följ Hermias råd och låna den.

  Jag hoppas också på en omtryckning Agnes, det är denna bok värd.

  SvaraRadera