torsdag 28 maj 2009

Stort paket till liten flicka

Den lilla recensenten i huset hoppar upp och ner, kvittrar och tjoar. Hon har nämligen fått ett nytt bokpaket att läsa och tycka till om. Den här gången är paketet från Rabén & Sjögren och det innehåller traditionellt svenskt, men även en del samtida berättare. Lilla dottern blev framför allt glad och uppspelt över Pippi-boken, jag kan tänka mig att den ska läsas i kväll.

3 kommentarer:

 1. Pippi är bra. Allt med Astrid är bra. Det finns nu en bilderbok när "Pippi hittar en spunk" också. Samtidigt känner jag mig lite skeptisk till hela den här bilderbokfieringen av kapitelböckerna (eller vad man ska kalla det). Jag köpte en bilderbok baserad på Emilböckerna till min dotter, och behållningen var illustrationerna. Texterna är saxade och bearbetade från de riktiga böckerna, och det finns inget magiskt kvar i dem. Jag såg nyss att det finns något liknande med Madickenböckerna, men det lockar inte riktigt

  Med min dotter sitter jag då och då med Astrids tjocka originalböcker och tittar på illustrationerna där och berättar själv, läser valda passager.

  Lottaboken finns förresten i en riktigt trevlig inläsning med Alexandra Rapaport på en dvd (tillsammans med Visst kan Lotta nästan allting) i serien Små filmer. Perfekt som film, tycker jag, typ om man själv är lite sjuk och inte orkar läsa, men kan ligga i soffan bredvid när barnet tittar på...

  Oj, vad jag började babbla. Men jag skulle gärna veta vad du (och dottern) tycker om den där Kanel och Kanin-boken. Den har jag sett i bokhandeln, men inte hunnit bläddra i själv.

  SvaraRadera
 2. Jag förstår precis vad du menar med att det magiska försvunnit ur texterna. Men dottern tyckte att boken var fantastiskt. Hon skrattade och blev uppenbart förtjust i tanken att Pippi kunde göra precis vad hon ville :-)

  SvaraRadera
 3. Roligt att höra! Det är alltid så underbart att se hur barnen upptäcker en ny favoritbok. (till och med när det är Barbapapa...)

  SvaraRadera