måndag 18 maj 2009

Berlinerpopplarna

Nu blir det mera norskt! I kväll 20.00 i SVT 1 fortsätter tv-serien Berlinerpopplarna, som bygger på en romantrilogi av författaren Anne B. Ragde. Filmatiseringen av de två första böckerna, Berlinerpopplarna och Eremitkräftorna, har visats tidigare, i kväll är det sista boken Vila på gröna ängar vi får se.

Jag har inte läst böckerna, utan bara sett TV-serien. Jag tyckte att serien var mycket bra och skildrade den karga naturen och den känslomässiga torftigheten på ett sorgligt, trovärdigt sätt. Hoppas att fortsättningen i kväll är lika bra.


2 kommentarer:

 1. Hei, har lest om bøker i bloggen din med stor interesse. Jeg har tenkt at jeg må lese mer svensk litteratur. Jeg liker å finne nye type leseropplevelser - noen som har en ny eller spesiell måte å formidle på. Tips?

  Har du sett mer på Berlinerpoplene? Jeg likte de første seks episodene (mener det var seks, i alle fall ble det laget noen episoder først og noen få til senere) veldig godt. Jeg kjenner igjen det fåmælte bondemiljøet, alt som formidles usagt ... En underlig kommunikasjonsmåte. Forresten bor jeg på Byneset, der handlingen foregår og der tv-serien også er filmet. Det gjorde det ekstra morsomt å se serien.

  SvaraRadera
 2. I Sverige är det nu de två avsnitten ur tredje boken som visas, det sista går i morgon. Jag läser mycket lite moderna svenska författare. Bra svenska böcker/författare är t ex:

  Selma Lagerlöf - "Jerusalem"
  Hjalmar Söderberg - "Den allvarsamma leken"
  Kerstin Thorvall - "När man skjuter arbetare"
  Per Anders Fogelström - "Mina drömmars stad"
  Pär Lagerkvist - "Barabbas"
  Vibeke Olsson - "Molnfri bombnatt"
  Göran Tunström - "Ökenbrevet"

  Hoppas du hittar något bra och kul att du hittat min blogg :-)

  SvaraRadera