fredag 8 maj 2009

The Commitments

Efter en lång arbetsvecka känner jag mig lite sliten. Det får nog bli en filmkväll i kväll. Möjligen går det något bra på TVn. Men troligast är att jag väljer att titta på min favoritfilm -- igen. Eftersom jag har så lite tid att spendera framför TVn väljer jag gärna ett säkert kort i stället för att riskera att titta på något dåligt. Vilken min favoritfilm är? The Commitments så klart. Irländsk misär, hejdlöst roliga replikskiften, suveränt skådespeleri och fantastisk musik! Titta bara här på den officiella trailern:

9 kommentarer:

 1. Har du läst böckerna av Roddy Doyle? Det är hans bok som ligger till grund för filmen. Suveränt bra!

  SvaraRadera
 2. Nej, jag har inte läst ngn av dem. Skulle nog tycka mycket om dem!

  SvaraRadera
 3. Den har jag bara sett en gång, kanske dags för en omtitt :-) Fast jag gillar mest brittiskt när det gäller film.

  SvaraRadera
 4. Den bästa är inte direkt rolig men väldigt bra "The woman who walked into doors". Ska läsas på originalspråk. Språket är underbart!

  SvaraRadera
 5. Håller med Lilla O, och vill också påminna om att Doyle skrivit minst tre böcker med personer ur samma familj: Commitments, The Snapper (där en dotter blir gravid) och en där pappan är huvudperson och köper en fish'n'chips-vagn. Alla är filmade.

  SvaraRadera
 6. Jag har sett alla filmerna, men det var länge sedan. Kommer ihåg att jag tyckte alla var bra.

  SvaraRadera
 7. Jag vill då säga emot de som hyllar Doyle för jag tycker att filmen är så mycket mer talande...Det är hopplöst att läsa den nästintill pjäsartade The Commitments, och då har jag läst både på originalspråk och i svensk översättning...Men jag älskar både The Snapper och The Commitments, tycker att killen som spelar Jimmy är makalös!

  SvaraRadera
 8. När det gäller just The Commintments måste den ju ses eller rättare sagt lyssnas till :-)

  SvaraRadera