onsdag 3 februari 2010

Ny favorit

Låt tistlarna brinna! av Yasar Kemal är verkligen en bok i min smak. Lite drygt halvvägs in i den har jag svårt att sluta läsa. Det här är en oerhört spännande berättelse, som samtidigt är lättläst utan att ha ett alltför enkelt språk. David mot Goliat-temat uppskattas alltid och här finns vissa Robin Hood-liknande inslag också. Hoppas det håller hela vägen och att jag kan få tag på de andra böckerna om magre Memed. Vilka titlar handlar om Memed, vet ni? Nej, nu måste jag faktiskt återgå till läsningen...

7 kommentarer:

 1. Åh, visst är böckerna om Memed underbara?! Jag började läsa böckerna om honom för många år sedan men läste aldrig färdigt. Måste åtgärda det nu. Yasar Kemals språk är så vackert!

  SvaraRadera
 2. Och de brände tistlarna är iaf den andra.

  SvaraRadera
 3. Det var länge sedan jag läste den - men jag har så bra minnen av en riktigt underbar läsupplevelse!

  SvaraRadera
 4. Ja, visst är berättelsen suverän. Så roligt att äntligen läsa den här klassikern :-)

  SvaraRadera
 5. Kemal borde jag ju läsa... Låter lovande! Din avslutande fråga måste jag ju, som bibliotekarie, lösa. Efter Låt tistlarna brinna! och Och de brände tistlarnakommer

  Magre Memeds hämnd
  Hav av eld

  Så har du läsning ett tag till ;-)

  SvaraRadera
 6. Tack hermia, få lov att maila en bokning till biblioteket. Ja, du borde läsa om memed :-)

  SvaraRadera
 7. Ja, Kemal är bra! Det var länge sen jag läste Låt tistlarna brinna och De brände tistlarna, (ungefär 30 år sen skulle jag tro!) Jag visste inte att det fanns fler böcker, måste också skicka ett tack till Hermia. Men jag vet inte om det blir läst nånting av Kemal nu, jag valde ju Kadare som vanligt.....:-)

  SvaraRadera