måndag 8 februari 2010

Glömda ord - Schavottera

Ni missar väl inte Petras utmaning om glömda ord? Jag använde dagens ord schavottera för att beskriva en påfrestande situation jag hamnade i under fredagen då jag höll föreläsning för en grupp föräldrar. Ett par var mycket kritiska (för sådant jag inte egentligen alls har med att göra) och jag fick klä skott för deras frustration. Jag använde ordet schavottera i samtal med en kollega, som inte hade några svårigheter att förstå ordet.

5 kommentarer:

 1. Att schavottera inför en oförstående grupp är inte så kul! men kul att ordet är användbart,

  SvaraRadera
 2. Ja det är lustigt det där med ord, hade en diskussion med en kollega och använde mig av ordet rabiat - och tog för givet att alla visste vad det innebär - men se det visste inte alla.... Å andra sidan så förstår inte jag alla "nya" ord som uppstått tex inom sms så...

  SvaraRadera
 3. Nej det är verkligen inte kul Eva särskilt inte när man inte riktigt kan försvara sig.

  Jag är nog också bättre på äldre ord Magnolia.

  SvaraRadera
 4. Obehaglig känsla - särskilt när man måste stå till svars för sådant man inte egentligen är ansvarig för. Tur att det finns ett ord för det, trist när man måste använda det...

  SvaraRadera
 5. Oj kommentaren smet iväg, inte meningen att vara anonym :)

  SvaraRadera