måndag 8 februari 2010

Tematrio - Kärlek

Visst kunde ni väl räkna ut att det skulle handla om kärlek idag? Till helgen firas Alla Hjärtans Dag (mer eller mindre) och visst finns det all anledning att uppmärksamma kärleken. För att vara lite motvalls vill jag dock att ni skriver om olycklig eller i alla fall komplicerad kärlek. Berätta om tre romaner/dikter/noveller/texter som handlar om olycklig kärlek.

1. Den första och kanske bästa bok jag läst om människor som brottas med kärlekens komponenter av ofrihet och osjälvständighet är Maken av Gun-Britt Sundström. Det är inte enkelt för Martina att anpassa sig och leva i ett intimt förhållande, utan att känna att hon förlorar sig själv.

2. Komplicerad kan man definitivt kalla Annas relation till Hukka i Stalins kossor av Sofi Oksanen. Anna brottas med svåra ätstörningar och har inte heller någon förmå att uttrycka sina känslor eller behov i ord. Hukka vill så gärna veta om han gör rätt och driver iväg Anna med alla sina frågor.

3. Komplicerad är också kärleken eller kanske rättare sagt fantasin om den Stora Kärleken för Sigrid Undsets Jenny. Jenny vill uppslukas av den äkta, den rena kärleken, men försöker att hålla till godo med vad hon kan få. Kompromissandet leder till att hon dras in i komplicerade situationer, bland annat på grund av att hon inte vet och inte förmår uttrycka vad hon själv egentligen vill.


"Instruktioner"

Låna gärna bilden om ni vill, men ladda upp den på egen eller er bloggvärds server. Svara i egen blogg eller i kommentarerna här. Om ni svarar i egen blogg, kommentera gärna här så vi hittar er!

14 kommentarer:

 1. Har skrivit mitt bidrag till den olyckliga kärleken.

  SvaraRadera
 2. Oj, jag har inte läst någon av dina böcker den här veckan!

  SvaraRadera
 3. Nu finns en deppig trio hos mig.

  SvaraRadera
 4. Jag bidrar här:

  http://ombockersomjaghunnitlasa.blogspot.com/2010/02/kar-olycklig-dod.html

  SvaraRadera
 5. Min olyckliga kärlekstrio finns nu här: http://www.fiktiviteter.se/2010/02/09/karlekstrio/

  SvaraRadera
 6. En trio olycklig kärlek - nu upplagd av mig också.

  SvaraRadera
 7. Nu har även jag skrivit mitt bidrag. :)

  SvaraRadera
 8. Den här veckan var det lockande - här är mitt bidrag

  SvaraRadera
 9. "Den allvarsamma leken" är med hos många. Det ÄR den ultimata historien om olycklig kärlek! (Kanske näst Romeo och Julia förståss)

  SvaraRadera
 10. Här är min trio: http://evacecilia.wordpress.com/2010/02/10/tematrio-karlek/

  SvaraRadera
 11. Nu finns tre olyckliga kärlekspar i min tematrio:

  http://kerstinydrefors.blogg.se/2010/february/veckans-tematrio-om-olycklig-och-komplicerad.html

  SvaraRadera
 12. Her er min tematrio: http://minekrumspring.blogspot.com/2010/02/tematrio-kjrlighet.html

  SvaraRadera
 13. Mitt bidrag till olycklig kärlek: http://pantalaimoneandbooks.blogspot.com/2010/02/bild-ur-froken-livradd-och-karleken.html

  SvaraRadera