torsdag 18 februari 2010

Vemodigt vackert

Den siste brodern av Natacha Appanah är en liten pärla. Romanen handlar om Rajs barndom på Mauritius, berättelsen är en underbart fin barndomsskildring. Bokens huvudpersoner är lyhört tecknade och deras öden berör. Miljöskildringarna är närmast sensuella i sin detaljrikedom och skapar en intim känsla hos läsaren. Språket är vackert, stämningen mycket vemodig. Halvvägs in i den här boken är jag stormförtjust, vilken fantastisk författare! En mer utförlig recension kommer när jag läst klart.

4 kommentarer:

 1. Jag har beställt Appanahs bok på biblioteket. Jag ser mycket fram emot att läsa den!

  SvaraRadera
 2. Åh, den här har jag sneglat på ett tag. Härligt att höra så fint om den.

  SvaraRadera
 3. Har också sneglat på den boken ett tag ska beställa den på biblioteket snarast.
  Vill bara tala om att jag läst ÖstEuropas böcker och ligger lite lågt med att börja läsa Krigets skola och Persepolis till månadsskiftet feb/mars men med är jag. Ser fram emot *länkarna*.
  Ha det gott Marie:)

  SvaraRadera
 4. Ja, den här kommer många av er att gilla!

  SvaraRadera