lördag 13 februari 2010

Tivoli

För ett par veckor sedan fick jag några nummer av barnserietidningen Tivoli som ges ut av Positiv Förlag. Eftersom serier fortfarande inte är min favoritgenre var min förväntningar ganska lågt ställda. Men, som jag bedrog mig, det här är helt enkelt en jättebra tidning för barn.

Återkommande i varje nummer är en serie om ett tivoli. Här utspelar sig stor dramatik, som t ex den dag då Roddans pappa besöker föreställningen och Roddan försöker imponera på honom. Det här är en mycket bra serie som tar upp svårigheter som kan uppstå mellan familjemedlemmar och vänner. En annan återkommande serie är Helmet Girl, som kommer till undsättning då någon råkat i svårigheter. Fast ibland kan även Helmet Girl behöva hjälp och då kan ofta Levi hjälpa till. Även andra bra serier finns i tidningen. Min favorit är serien om fåglarna som bråkar i stället för att vakta ägget, den har ett djup som barn förstår, utan att man behöver prata explicit om mammor och pappor som bråkar.

I tidningarna finns dessutom mängder av pyssel, tips, recept och information om olika yrken. Tidningen präglas av ett genomtänkt mångfalds- och genusperspektiv, vilket alltid ger extra höga poäng i vårt hus.

Sammantaget är detta en rolig och lärorik tidning för barn i ålder 4-10 år som innehåller både fantasifulla, humoristiska berättelser och svårare teman som bråk i familjer och vänner som blir osams. Rekommenderas varmt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar