tisdag 23 februari 2010

Janet Frame

Janet Frame har jag varit nyfiken på ett bra tag nu, så därför känner jag mig extra glad för den här recensionsboken. Jag hoppas och tror att Janet Frame kommer att passa min smak. Förlagets beskrivning ökar min förväntan rejält:

"Efter framgången med trilogin En ängel vid mitt bord kommer nu ytterligare en självbiografisk roman – så privat att författaren avböjde publicering av denna under sin livstid. Mot ännu en sommar tillkom 1963 i samband med att Janet Frame, liksom bokens protagonist Grace, tog ett avbrott från ett av sina stora romanprojekt. Graces tankar kretsar kring hennes rotlösa liv som författare, tärande prestationskrav och förlamande sociala konventioner. Då hon har svårt att slå sig till ro i sin bostad i London ger hon sig av på en resa. Det blir lika mycket en resa i Graces inre; en värld som utmärks av landsflykt och hemlängtan, liksom känslan av att inte höra hemma någonstans. Det att ständigt befinna sig på flykt."

6 kommentarer:

 1. När jag skrev min essä om Janet Frames författarskap i "Fler systrar" och "52 kvinnliga författare" hade jag inte lästa allt som Janet Frame har skrivit - inte denna bok till exempel. Vad heter den på engelska?
  Är det kanske "Beginnings" från 1966 (som jag inte har läst)?

  Jag ser nu med glädje fram mot att ta del av din läsupplevelse och ska själv skaffa mig romanen bums.

  lena kjersén edman

  SvaraRadera
 2. Hej
  Jag tittar in för att *säga* att det nu finns en sammanställning på min blogg angående etapp ett på Jorden runt, ÖstEuropa.
  Ha det gott Marie.

  SvaraRadera
 3. Jeg ble veldig glad i Janet Frame etter å ha lest og sett den selvbiografiske trilogien hennes. Fantastisk språk, originalitet, nobelnivå.

  SvaraRadera
 4. Är det inte så att denna bok gavs ut efter hennes död, något som hon själv hade önskat.Towards Another Summer heter den på engelska.

  SvaraRadera
 5. Japp, precis som ThursdayN säger, boken gavs inte ut förrän efter hennes död.

  SvaraRadera