onsdag 10 februari 2010

Vidunderlig kärlek

Jag lyssnar just nu till en författaruppläsning av Den vidunderliga kärlekens historia och vet inte riktigt vad jag ska tycka. Romanen har fått så fin kritik, men jag förstår inte detta till fullo. Visst finns här intressanta historiska teman, men jag har svårt att fångas av själva berättelsen. Dessutom dör alla när jag väl lyckats lära mig vilka de är. Största nackdelen handlar dock om själva inläsningen. Jag vill inte höra bladvändande, inandningar och muntorrhet när jag lyssnar och jag är säker på att boken vore bättre med Bolme som inläsare. Nåja, jag hoppas att berättelsen tar sig under andra halvan av boken.

8 kommentarer:

 1. Den boken fångade mig inte, jag gav upp snabbt, lade ifrån mig den och minns ingenting.

  SvaraRadera
 2. Jag har faktiskt också gjort ett försök tidigare, men lade då ner boken. Nu inser jag att det var klokt gjort...

  SvaraRadera
 3. Har också försökt läsa denna, efter idoga påtryckningar från en hyfsat säker boktips-källa. Förstod mig inte alls på boken och kom aldrig in i den. Ibland förstår man bara inte det fantastiska!

  SvaraRadera
 4. Nej ibland handlar det nog helt enkelt om personlig smak, Dolly :-)

  SvaraRadera
 5. Åh, den har blivit så rosad av mina kollegor så den ligger och väntar i min läshög. Då tror jag genast att jag inte heller kommer att gilla. Men ett försöka ska den i alla fall få. :)

  SvaraRadera
 6. Ja, ge den ett försök, jag har ibland lite udda smak ;-)

  SvaraRadera
 7. Ajdå, gilade du inte första delen så ligger den sista illa till, skulle jag tro. Jag läste den för sju år sedan och älskade den då, men sista delen hade jag ändå svårt för. Fast din smak kanske är den motsatta, vem vet? :-)

  SvaraRadera